torstai 26. huhtikuuta 2012

Taivaallisen hyvä kanelikeksi


Tässä kuvassa oli tarkoitus olla iso läjä kaneliässiä. On kaksi selitystä, miksi kuvassa näkyy muuta. Ensinnäkin olen laiska, ässien sijaan tein kasoja. Toiseksi, keksit olivat niin hävyttömän hyviä, että ei mennyt kauaa kun läjästä oli jäljellä enää muutama. Mikä koostumus ja maku, ou mai.

Kaneliässät (60 kpl eli koko suvulle)
Resepti Maku-lehti 3/2010

200 g leivontamargariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle
1 tl kanelia
1 dl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin viilentymään ainakin puoleksi tunniksi.

Leivo taikinasta pitkiä sormen paksuisia tankoja. Leikkaa tangoista noin 10 cm:n paloja. Tai tee kasoja. Sekoita kaneli ja sokeri lautasella. Kierittele taikinatangot sokerissa, käännä S-muotoon ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paista kaneliässiä/kasoja 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes keksit saavat hieman väriä pintaansa.

Ja parasta kanelihommissahan on se, että saa asuntoon mahtavan tuoksun päiväksi. Varma hurmauskikka jos odottaa vieraita. Viva ciabatta -blogissa oltiin muuten myös tehty hellyyttäviä mummokanelipipareita.

10 kommenttia:

  1. Aah... Ässiä parempia keksejä ei oikeasti vain ole!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei niin! Miten tämäkin pääsee aina välillä unohtumaan. Tosin ehkä välillä pitää hairahtua muiden keksien maailmaan jotta muistaa kuinka mahtavia nämä ovatkaan!

      Poista
  2. Yksinkertaiset asiat on joskus vaan parhaita. Ja miten ihana liina tuossa keksien alla, niin keväisä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, keväisestä tunnelmasta saan kiittää Marimekkoa ja Sokoksen alelaaria :)

      Poista
  3. parasta näissä on se pinnan melkeen palanut sokeri, ihan sama miltä ite keksi näyttää :)

    ite olen nykyään ihan suoraan vaan jättänyt leivinjauheen pois tämmösistä, ei sillä tee yhtään mitään

    VastaaPoista
  4. Nimenomaan! Mutta mitä, miksi leivinjauhetta käsketään laittamaan jos funktio olematon? Leipomoteollisuuden salajuoni? Ei siis mitään eroa vaikka jättäisi pois?

    VastaaPoista
  5. mä luulen että siihen on vaan totuttu että sitä laitetaan kaikkeen. koulussa opetettiin että kotiohjeissa laitetaan siksi koska ihmiset ei vaahdota kakkujen vaahtoja riittävästi, niipä ohjeessa on varmuuden vuoksi leivinjauhetta.

    tämmöset jutut missä on tosi paljon voita tai joku vaahto niin musta leivinjauheen voi jättää suoraan pois eikä mikään muutu. joku soodaleipä on sitte eriasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Kiitos tästä, ens kerralla kun oon vaahtohommissa niin testaan ilman leivinjauhetta. Sehän ei myöskään maistu kovin hyvälle.

      Poista
  6. Ihanata, kiitos tasta! Tein kanelikakkusia ennen aina hanna tadin kakku-ohjeella, mutta aina oli vastustamassa se kerma mika sinne lisataan.. Nain kuumassa maassa asustaessa paikalliset ei oikein kermaa edes tunne ja siita kaupasta mista sita saa on niin pitka matka kotiin etta kerma kavelee kassista vastaan kun kotiovi sulkeutuu takana. Menee heti tanaan kokeiluun! (Loysin siis taman vasta tanaan kun otan tassa kiinni puolen vuoden blogilukemisia :) Kokeiluun menee myos aiemmin ollut turkkilainen jugurttikaakku. Kiitos ihanasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa, toivottavasti maistui! Ja kiitos kiitoksista koko Herkku ja Koukku poppoon puolesta :)

      Poista