keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Herkkupallerot


Päätimme työkaverini kanssa järjestää lomallejäämisen kunniaksi kollegoille sangria-tarjoilun. Ja toki tarvittiin jotain naposteltavaa. Mulle lankesi vastuu makeasta, ja jotenkin mieleen tuli tämä monissa ruokablogeissa (itse bongasin sen ensimmäistä kertaa Ruokahommia-blogista) muutama vuosi sitten pyörinyt Hanna Jensenin dominokeksipalleroiden ohje. Jotta herkkupalleroiden syntisyys saataisiin maksimoitua, lisäsin massaan vielä tummaa suklaata ja kirsikkalikööriä, suklaakuorrutuksesta laiskuuttani luovuin. Alla oma versio.

Lienee turha hehkuttaa että törkeän hyviä palleroita, raaka-ainelista puhukoon puolestaan.




Dominokeksipallerot

2 pötköä Domino-keksejä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125g tummaa suklaata
4 rkl kirsikkalikööriä
kaakaojauhetta

Aja keksit tehosekottimessa rouheeksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, kirsikkalikööri ja sulatettu suklaa ja pyöräytä vielä sen verran, että massa on tasainen. Nosta taikina tunniksi jääkaappiin kylmenemään. Mulla taikina maustui yön yli.

Ota taikina jääkaapista ja ala pyörittää siitä pieniä palleroita. Pyöritä pallerot lopuksi kaakaojauheessa ja nosta takaisin jääkaappiin. Nosta esiin juuri ennen tarjoilua.



Niin ja hei kiitos tuhannesti kaikista yli-ihanista viesteistänne tuolla arvonta-postauksessa, vielä ehtii osallistua!

6 kommenttia:

  1. Oi! Nam. Dominon maku on iiihana, mutta olisi tylsää vain ostaa niitä ja tarjoilla kavereille kun osaa härvätäkin kaikkea - jatkojalostaa vähän, niin on sitten sentään pikkaasen enempi itsetehtyä :) Ja heti erikoisempaa.

    Rupesin heti miettimään, miten vastaavia voisi tehdä muistakin kekseistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, domino-perheeseen saisi tulla kyllä lisää tuotteita, maku mahtava mutta tosiaan ne keksit itsekseen vähän tylsiä. Domino-kääretorttu olisi mahtava!

      Ja hei kaneliässäpallerot voisi olla aika hyvä!

      Poista
  2. Ihanan näköinen herkkupöytä :)

    VastaaPoista
  3. Olin jo unohtanut nämä palleroiset! Pitäisköhän tehdä näitä kesäpiknikille parin viikon päästä?!

    Ja ihana idea tarjoilla työkavereille herkkuja ennen lomalle lähtöä. Meillä on tapana vaan tarjota pullakahvit lähimmille työkavereille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No samoin, en tiedä mistä muistin syövereistä tää kumpusi! Mutta hyvä että kumpusi, överiä ja ihanaa.

      Nää on parhaimmillaan kylminä, eli siinä mielessä piknik voi olla vähän haastava. Tosin niin on Suomen kesäkin :) Eli jos ei ole hirveä helle niin uskon että pysyvät kasassa, varsinkin jos on kylmälaukkumahdollisuus.

      Poista