perjantai 27. heinäkuuta 2012

Karviaismarenkipiiras


Tämä leipomus on viime kesältä, mutta kyllä oli niin hyvää, että kelpaa muistella ja tehdä tänä kesänä uudestaan. Jahka marjat valmistuvat.


Peruspiirakkamurupohja, jossa ekstramausteena kaardemummaa. Mumm nam nam. Sopiva määrä marjoja kattilaan ja fariinisokeria perään ja hetken keittämisen jälkeen hilloke vuokaan.


Piirakan paiston jälkeen vielä marenkivaahto päälle ja hetkeksi takaisin uuniin.


Kirpsakkaa ja makiaa.

7 kommenttia:

 1. Näyttää todella herkulliselta! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. hehe, joku vois kahvahtaa tämmöistä "sopiva määrä marjoja kattilaan ja sokeria perään" -ohjeita, mutta mun mielestä ne on ihan hyviä... oispa karviaisia!

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia ja herkulliselta näyttää!

  VastaaPoista
 4. Komppaan ellua - parempi aina tällainenkin "idearesepti" kuin ei reseptiä ollenkaan! Pääsevät ainakin kokeneemmat leipurit inspiroitumaan ja kokeilemaan :)

  VastaaPoista
 5. meillä samanlaista piirakkaa oli pakko tehdä kun dansukkerin sivuilta löytyi smankaltainen resepti nimellä Mummo Ankan piirakka. Ja sitähän lapset kumma kyllä sitten vaativat :D.

  VastaaPoista
 6. hih joo "resepti" hieman mutkia oikova, mutta kivaa, että herkullisuus välittyi!

  VastaaPoista
 7. Nam, kuulostaapa ja tietysti näyttääkin hyvältä. Ja kardemummaa ei ois tullut mieleenkään itselle laittaa murutaikinaan, mut heti alkoi suu napsuu kun mietin miltä se mahtaa maistua :). Nyt täytyy metsästää jostain karviaisia, ohje menee siis kokeiluun!!

  VastaaPoista