maanantai 13. toukokuuta 2013
Lime-avokado-suklaakakku
Kakutin äidin sunnuntaina, luonnollisesti.
Äitienpäiväkakku onkin aina kiinnostava projekti, koska äidillä on keliakia sekä hän ei käytä sokeria. Ilman kakkua ei silti olla koskaan jääty. Viime vuonna tehtiin vaihtoehtoisella makeutuksella tällainen appelsiinisuklaakakku, jota suosittelen lämpimästi. Tämän vuoden kakusta äiti kyllä tykkäsi kovasti, mun mielestä se oli ok, veljen mielestä pelottava. Kokeilkaa jos uskallatte.
Lime-avokado-suklaakakku
(Ohje: Kiitos hyvää -blogista)
Pohja:
2,5 dl manteleita
5 rkl pähkinävoita (mulla tavallista voita)
1 rkl hunajaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus merisuolaa
Kuorrute:
2 isoa avokadoa
2 banaania
0,5 dl limen mehua
1 rkl raastettua limen kuorta
0,5 tl vaniljajauhetta
0,5 dl kaakaovoita (mulla tavallista)
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
+ halutessa hieman hunajaa lisämakeutukseksi
(vuoka: halkaisijaltaan 17 cm, mulla oli isompi)
Aja mantelit monitoimikoneessa muruksi. Lisää voi ja hunaja. Jatka sekoittamista, kunnes seos on mahdollisimman tasaista massaa. Lisää sekaan kaakaojauhe, suola ja sekoita. Leikkaa irtokakkuvuoan pohjalle ympyränmallinen leivinpaperipala ja levitä pohjataikina kakkuvuoan pohjalle tasaisesti.
Aja kuoritut avokadot, banaanit sekä kaikki muut ainekset, paitsi voi ja kookosöljy monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Sulata voi ja kookosöljy vesihauteessa ja kaada muun kuorruteseoksen sekaan. Sekoita huolellisesti. Kaada kuorrute kakkuvuokaan pohjataikinan päälle ja laita kakku pakkaseen jähmettymään noin tunniksi.
Kakun jähmetyttyä ota se pakkasesta, aseta tarjoiluastialle ja anna sulaa hieman ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle raakakaakaojauhetta tai -rouhetta ja hieman raastettua limenkuoriraastetta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos lima-avokado kakun ohjeesta! Enpä oo ennemmin kuullut tommosesta, mut ehdottomasti pitää kokeilla! :)
VastaaPoistaT: http://tiia-titityy.blogspot.fi/
Ollos hyvä! Joo, kyllä avokado ja kaakao mainiosti yhteen sopii, eli kokeilemisen arvoinen kombo.
Poistatäähän kuulostaa just hyvältä! mihin suuntaan tuunaisit, että ois sunkin mielestä parempi kuin ok?
VastaaPoistaNo ehkä se pähkinävoi ja kaakaovoi olisi tuonut lisää makua, eli voi olla että ihan vaan sillä tulisi ok:sta mainio. Mutta jos ei niitä ole niin käyttäisin ehkä rasvana pelkästään kookosöljyä, toisi lisää makeutta (sitä jäi myös vähän kaipaamaan, kun kuitenkin kyse on kakusta).
Poistaoolraittis, tänks! ei pidä siis pihistelemän pähkinävoissa jahka toimeen ryhdyn.
PoistaLimeavokaadotorttu on namia,olen itsekin siitä postannut ihan blogin alkuajoilla;D Vähän erilainen versio tosin.
VastaaPoistaVanha tuttu yhdistelmä siis sulle :) Musta tuntuu että täällä avokadot alkavat vasta breikata kunnolla kauppojen hyllyille.
PoistaHauska sattuma. Mäkin tein viikonloppuna avocado-suklaakakku, ekaa kertaa. Ihan vaan huvin vuoksi halusin ne avocadot sinne nakata ja käytin jauhoja ja kookoskermaakin. Epäilevistä kommenteista huolimatta tuli herkullista ja ihanan kosteaa kakkua. Laitan pian postauksen -kunhan ehdin..
VastaaPoistaHeh, mainiota! Jään mielenkiinnolla odottelemaan millainen sulla tuli!
PoistaTäällä onkin jo moni tehnyt avokado kakkua :)
VastaaPoistaItsekkin kokeilin sellaista juustokakkua nyt äitien päiväksi, tosi se ei ole jauhoton sokeria tuli kuitenkin vain yksi rkl :)
http://tahtianis.blogspot.fi/2013/05/mamas-cake.html
No kappas, avokado on selkeä uusi kakkuhitti!
Poista