sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Mekkotalkoot

En tiedä, kenen idea alunperin oli, mutta se oli tosi hyvä idea! Pidetään Herkun ja Koukun mekkotalkoot! Kolttu kesäksi, eikä mustasta kankaasta (yleensä jos meillä on blogin tyttöjen kanssa joitain juhlallisuuksia, pukeutuvat kaik-ki aina mustaan)! Aika villiä.

Paun luona päätettiin kokoontua, koska siellä ompelukoneita oli peräti kaksi ja lisäksi saumuri. Kuvat puhukoot puolestaan:
IMG_0299

IMG_0291

IMG_0295

IMG_0301
Ei oo hei musta!

IMG_0316
Lopulta kohtasimme kohtuullisen massiivisia ompelukoneongelmia (ei kuvassa, toim.huom.), jotka Hanna kuitenkin selvitti!

IMG_0304
Yhtään mekkoa ei tullut valmiiksi, mutta ainakin yksi huivi!

IMG_0314
Pöytä notkui herkuista niin kuin aina.

IMG_0321

IMG_0326
Jälkkäriksi syötiin herrrkullisia mehujäitä, joissa oli ainakin appelsiinia, passionhedelmää ja tyrnimarjaa. Huippuja!
Vaikka emme saaneet mekkoja valmiiksi, oli tämä huippuhauska kokoontuminen! Tällaisia teemakokoontumisia saisi olla enemmänkin.

Mekot jäivät puolitiehen, mutta ehkä ne valmistuvat blogin kesäpiknikille. Siitä lisää piakkoin!

P.S. Mietimme myös hieman blogin kohtaloa, kun kaikilla tuntuu olevan mahdottoman kiire ja sen huomaa harventuneesta bloggaustahdista. Pahoittelemme tätä! Päätimme kuitenkin ainakin toistaiseksi jatkaa. Bloggauksia siis tulee, mutta harvakseltaan. Toisaalta: kesä on täällä ihan just, joten ehkä silloin kukaan ei edes jaksa lukea blogeja, vaan kaikki kirmailevat auringonpaisteessa. Toivottavasti!

(Jutun kirjoitti oikeasti Heta vaikka blogger Hannaa ehdottaakin.)

20 kommenttia:

 1. Pitäkää nyt ihmeessä toinen ilta, että saatte mekot valmiiksi :-) Minä jo täällä uteliaana odottelen muotibloggausta... Itse kun en taitaisi mekkoa saada aikaiseksi, kun tuo ompelukonekin on ollut kaapin perukoilla käyttämättömänä viimeiset 15 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muotibloggaus oliskin melkonen ylläri tässä blogissa! Never say never :) Mullakin ompelukone majailee siellä kaapin perukoilla juu...

   Poista
 2. Jos ehditte, niin olisi kiva kuulla, miltä kokemattomammista ompelijoista tuntui. Irtosiko joukosta voimaa muuhunkin kuin värivalintaan? Itse sain juuri pitkään hinkumani ompelukoneen. Tuossa se odottaa, että ajaisin ompelukoneajokortin uudelleen, viimeisestä ompeluhetkestä on nimittäin viitisentoista vuotta.. Hingun voimalla pitäisi selvittää, miten puolattiinkaan - ja joku päivä saada mekko ja tilkkutäkki aikaan ;). Kaavoittamisvaiheen olinkin jo onnellisesti unohtanut, auts.

  http://tilkkumatkaajat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Mä oon just sellainen kokematon ompelija! Menin innoissani tuonne hakemaan apua ja varmasti sitä olisin saanutkin, mutta sit suunnitelmat muuttui ja teenkin hameen :) Mut aika tehokasta oli yhteisompelutuotanto ennen kuin niiden koneiden kans tuo ongelmia. Uskon joukkovoimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voi ompeluajokortti! Tsemppiä sulle ompeluspuuhiin kans!

   Poista
  2. mun mielestä on ihan hyvä saldo, että mekkotalkoista syntyi pari silputtua kangasta, yksi huivi ja yksi hamesuunnitelma. kaikilla oli kuitenkin kangas, eräillä jopa kaksi! kyllä niistä vielä tanttua tulee.

   Poista
  3. Mikä se tuluskukkaro-tarina olikaan :) Ensin tehtiin takkia, sitten paitaa, lopulta kukkaro. Jotenkin niin se meni parin välietapin kautta. Feel you!

   Poista
  4. Kuulostaa hyvin tutulta...

   Poista
 4. Älkää lopettako! Ei haittaa vaikka tahti olisi harvaa, teidän juttuja ja kuvia katselee aina mielellään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti mieluummin harvemmin postauksia kuin että kokonaan lopettaisitte! :)

   Poista
  2. Kiitos kannustuksesta, te pitkäaikaiset lukijamme!

   Poista
  3. Haa ei saa lopettaa! Täällä on niin kiva käydä :)

   Poista
 5. Jes värejä! Ja muutenkin niin kivalta näytti, harrrmi että en päässyt mukaan. Tykkäsin hei mehujää-kuvassa näkyvän tarjoilijattaren kesäisestä värimaailmasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjoilijamme oli mitä ihanin ja kesäisin - ei yhtään musta!

   Poista
 6. Ihanat mekkotalkoot teillä ollu :-) Ja vitsi mitä herkkujakin tarjolla, nams! :-)

  VastaaPoista
 7. Älkää ihmeessä kokonaan lopettako! Teillä on niin mukavia postauksia aina. Esim. matkaraportit läheltä ja kaukaa ovat virkistäviä.

  VastaaPoista
 8. Ette prkl lopeta!

  Tällainen postaustahti on juuri sopiva! En yhtään jaksa sellaisia blogeja, joihin on ehtinyt tulla neljä päivitystä sitten viime lukukertani. Kun postauksia tulee harvakseltaan, ehtii odottaa innoissaan uutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauralla loistava kommentti! Just näin... ;)

   terv. äitiliini

   Poista