torstai 9. toukokuuta 2013

Hollantilainen hunajakakku


Tykkäättekö te hunajasta? Ja mihin te sitä käytätte?

Mä en ole oikein ikinä päässyt hunajan makuun. Jotenkin se maistuu äklömakealta. Toisin kuten siirappi, jota voisin vetää suoraan purkista. Mmmm. Tai no joo, suolakurkkujen ja smetanan kanssa hunaja on aika hyvä kaveri.

Kun kaapissa purkki kuitenkin seisoi, päätin tehdä siitä jotain. Maku hävisi kaakkuun, ei hullumpi kuivakakku ollenkaan. Ehkä vähän jouluinen. Mutta hei kuivakakkujen ystäville aivan mahtava vinkki, joka bongasin tuolta Hannan sopasta, viipaleita voi paistaa voissa! Woah!


Hollantilainen hunajakakku
(Resepti: Kasvis -ravinto, elämäntapa. V. 1985)
  
50g voita
450g hunajaa
1,2 dl maitoa
n. 6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl jauhettua neilikkaa
1 tl kanelia
100g rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä (laitoin rusinoita ja saksanpähkinöitä)

Kuumenna voi, hunaja ja maito. Sekoita jauhot, leivinjauhe, mausteet ja kuivatut hedelmät. Sekoita nestemäinen seos joukkoon ja sekoita hyvin. Paista 180-200 asteessa 40-45 minuuttia.

 



4 kommenttia:

  1. ohhoh, aika paljon humpsahti hunajaa kaakkuun! näyttää tosi hyvältä, ihan ilman voissa paistamistakin. mää oon vähän huono hunajan käyttäjä kans, mutta kyllä sillä monenlaisia juttuja makeuttaa aina kun valkosta sokeria terveysintoutuu muutaman kerran vuodessa vähentämään...

    VastaaPoista
  2. Todi hyvä ohje, tuli kokeiltua tänään! Namskis!

    VastaaPoista