sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Villejä värivalintoja

Lapsi tarvitsi villahousut. Ongin lankakorista kolme ohutta villalankaa: sinisävyinen liukuvärjätty, vaaleanpunasävyinen liukuvärjätty ja mintunvihreä. Värivalinnoista järkyttyi itseni lisäksi esimerkiksi Hanna, jolta kaksi ensiksi mainittua langanjämää oli peritty. Mutta sitten kun rohkeasti vain rupesi tekemään ohutta raitaa, niin lopputulos oli kuitenkin onneksi paljon parempi, kuin miltä ensin vaikutti!


Ohjetta ei ollut, sen kun vaan aloitin lahkeensuusta ja leventelin fiiliksen mukaan. Kun lahkeet olivat valmiit, laitoin ne pyöröpuikolle ja loin kymmenisen uutta silmukkaa haaruksiin lahkeitten väliin. Haarussilmukat kavensin taas pikkuhiljaa ja takapuolelle tein vähän puolikkaita kierroksia, että vaipalle tuli tilaa.


Muuten hyvät housuista tuli, mutta ovat lapselle sopivat ehkä kahden talven tai puolen metrin päästä. Hmm.


Vaan kun kerran väri-iloittelulinjalle lähdettiin, niin tein myös itselleni tuubihuivin, jossa ei ole harmaata EIKÄ mustaa. Käsittämätöntä, mutta totta.


Ysin puikot, paksua lankaa, sileää neuletta - ei voi huivi enää helpommaksi muuttua. Keltainen lanka on saatu edellisissä Herkun ja koukun pikkujouluissa Hetalta, sininen on kaksinkertaista seittemää veljestä ja beige mitä lienee kirppislankaa.


Huivi on ollut jo paljon käytössä. Mikä ei ollut ollenkaan varmaa näillä värivalinnoilla - välillä sitä yllättää itsensäkin!

8 kommenttia:

 1. Tosi kivat värit huivissa! Mä neulon parhaillaan huivia, johon tulee (harmaan lisäksi, tietty) vaaleanpunaista, ja olen yhä siitä ihan järkyttynyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! määkin suunnittelin tähän ensin sinisen sijaan vaaleanpunaista, mutta kyllä se olis ollut vähän liikaa yhdellä kertaa. jään mielenkiinnolla oottamaan sun vaaleanpuna-harmaata luomusta!

   Poista
 2. Kivat villahousut, vaikka vähän liian pitkät toisesta päästä ovatkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no juu, mutta onneksi nuo lapset ovat kasvavaista sorttia yleensä :)

   Poista
 3. Mahtavan ennakkoluulotonta neulomista - sekä värien että ohjeettomuuden suhteen! Hieno looputulos! Ja kyllä kasvunvaraa kannattaa olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, välillä kannattaa ottaa riskejä, elää vaarallisesti ja hypätä tuntemattomaan!

   Poista