perjantai 29. marraskuuta 2013

Tuubia kaulaan, raitaa jalkaan

Myönnetään, olen hitaasti lämpiävää sorttia. Debbie Blissin Paloma-lankaa on hehkutettu jo vaikka kuinka kauan ja monessa paikassa, mutta itse en ole tälle langalle lämmennyt - ennen kuin nyt. Päätin uskaliaasti kokeilla, kun lankaa oli saatavilla limenkeltaisena (!) ihanista ihanimmassa lankakauppa Kerässä.

En ole innostunut ylipäätään paksuihin lankoihin ja puikkoihin, mutta Paloma olikin todella miellyttävä tuttavuus. Ja niihin isoihin puikkoihinkin tottui aika äkkiä. 

Kerän blogissa luvattiin, että tuubihuivi valmistuu yhdessä illassa(kts. ohje linkistä). Elämäntilanteestani (ruuhkavuodet, liikkumaan lähtenyt vauva, energinen kolmevuotias) johtuen taisi mennä kyllä kolme iltaa, kun neulomispätkät jäivät aika lyhyiksi. Mutta ihana oli neuloa!

Tällainen siitä tuli.


Tykkään tosi paljon! Väristä, neulepinnasta, tuntumasta, kaikesta! Kolme kerää Palomaa 9mm puikoilla: minulla huivi menee juuri kaksi kertaa kaulan ympärille. Käytössä varmaan löystyy vähän. Sydän tähän.

Isänpäivä oli ja meni, ja lahjakin vähän viivästyi. Tällaiset Hessu Hoposen sukat tein kuitenkin meidän perheen isukille. Sydän tähänkin.


Paksu lanka ja paksut puikot eivät sittenkään ehkä ole niin nou nou kuin ensin ajattelin. Mitäs muuta paksusta langasta voisi neuloa? Oletteko tykästyneet Palomaan? Mitä muuta siitä olette tehneet?

8 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen ehkä Kerällä-kirjasta sen turbaanin, mutta jos menee vikaan, niin ehdottomasti myssy! Minusta tuo keltainen on iiiihana, mutta kolmevuotiaani sanoi: "on vähän hapusenkeltainen, ei suosikkini". Heh!

   Poista
 2. Mua on kans vaivannut Paloman paksuus, mutta nyt sitten ajattelin antaa periksi - ei se huivissa voi niin haitata. Ostin jo turkoosia Palomaa.

  Mutta ylläolevan kanssa olen hieman eri mieltä - neuletakkeja ei voi kyllä paksusta langasta tehdä jos ei halua näyttää eskimolta pakkasvarusteissa. Tai no, minä näyttäisin eskimolta pakkasvarusteissa. Ehkä joku muu ei näyttäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tosi hienot on, sukat ja huivi!

   Poista
  2. Mulla oli sama pelko, mutta Paloma on niin ilmavaa, et se menee vähän ja sopivasti ns. lyttyyn, joten ei tunnu liian paksulta. Turkoosi kuulostaa kivalta! Nää uudet värit on oikein hyvät.

   Minäkin näytän eskimolta pakkasvarusteissa kyllä, jos neuletakki on liian paksu :)

   Kiitos! Tykkään kyllä. Ja Hessu Hopokin näyttää viihtyvän sukissaan.

   Poista
 3. Onpas kivoja, molemmat! Mä tein viime talvena itselle (sellaisen vauvatyylisen, pujotettavan) ja pannan jämistä ja nyt siis sen turbaanin. On kyllä niin ihanaa just vaikka kaulaa vasten ja neuloessa, aiai! Pipa on lämmin, mutta tuuli siitä kyllä tuivertaa läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Helsingissä elellessä se tuulenpitävyys on kyllä aika must. Mutta turbaani on jo puikoilla, joten kokeillaan. Hei muuten, jos en tajua, miten se kootaan, niin autatko?

   Poista
 4. Tottahan toki! Kandee tehdä siitä aika tiukka, ettei lörpähdä heti käytössä. Mä tein ohjeen pituisen pötkylän, purin päästä seitsemisen senttiä kasatessa ja silti nyt tuntuu vähän suurelta. Vaikka oon isopäinen :)

  VastaaPoista