lauantai 30. marraskuuta 2013

Rätei

En yhtään ole lähtenyt mukaan tiskirättihommaan. Neulotut tiskirätit on kuulostaneet lähinnä vaan tosi epäilyttäviltä. Jotenkin kumminkin haksahdin niitä tässä neulomaan.

Ensin meinasin tehdä jotain hankalan moniväristä kuviota mutta sitten mietin jotta äh. Raita on kuitenkin aina raitaa.

IMG_0721

IMG_0714

IMG_0724

Kiitti Ellulle langanjämistä, hyvin riittivät! Sitten pitää vissiin vaan uskaltautua testaamaan rättejä in action.

8 kommenttia:

 1. Raita on aina raitaa, totta tosiaan :) Toivotaan, että toimivat käytännössäkin, koska ovat niin nättejäkin.

  VastaaPoista
 2. Kauniita rättejä. En ole vielä itsekään kokeillut niitä käytössä, muutamia neulonut kylläkin. Jospa sitä rohkaistuisi :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita ovat, etenkin tuo palkkiraitainen hivelee silmää täällä päässä! Itse olen tehnyt useamman yksivärisen, mutta vain yhden raidallisen, jota käytettyäni huomasin, että lankojen päättelyyn kannattaa satsata. Mä oon vaan pujotellut lankaa jonkin matkaa, mutta joku muu tapa vois olla parempi, kun tuppaa langanpää tulemaan esiin pesujen ja käytön myötä.

  VastaaPoista
 4. tosi hienoja tuli! ja olihan näistä sekin hyöty, että tuli kiillotettua keittiön hana :) vähän jäi kaihertamaan, että mikä se alkuperäinen monimutkainen kirjoneulerätti oli? ja että onko tuo eka raitarätti tehty semmosella dominopeittoneliömallilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.masondixonknitting.com/visual/linoleum-dishcloth/

   Poista
 5. Onko toi ylinnä oleva tehty jotenkin monimutkaisemmin, kun se näyttää vinoraidalta? Vai harittaako mulla?

  -marika

  VastaaPoista
 6. Nättejä! Mäkään en ole vielä uskaltautunut käyttämään omaa neulottua rättiäni, vaikka se on ollut valmis jo ainakin puoli vuotta. Ei vaan raaski.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista, pahoittelut että en ehtinyt aikasemmin vastaamaan! Ihan turhaan olen pullikoinut, siis neulottu tiskirättihän on näin parin päivän käytön perusteella ihan parhautta! Jaanaa ja Liila, ottakaahan rätit käyttöön! Ja Inu, pelkään myös langanpätkien purkautumista viimeistään rättiä pestessä, toivottavasti pysyvät päättelyt paikoillaan.

  Vinoraidasta kiinnostuneille: joo ei harita silmät, se on tehty vinosti nurkasta nurkkaan eli diagonaalisesti niinkuin insinöörit tuppais sanomaan. Ellu en nyt muista miten dominopeitelappu tehdään mutta varmaankin samantyyppisesti! Ja vihjaatko että keittiön hana ei aina ole yhtä kiiltävä? Mitähäh?

  VastaaPoista