maanantai 16. toukokuuta 2011

Mustatorvisienipasta


Kuten Hanna taannoisessa raparperipostauksessaan (jonka Blogger hävitti, yrittävät saada kuulemma kuvat, tekstit ja kommentit palautettua, kovin kauan tuntuu vievän, buuu), myös täällä on yritetty syödä pakastinta tyhjäksi. Ihan jo sen takia että mahtuisi enemmän jätskiä tilalle. 

Sekasyöjän pakastimesta löytyy valtava määrä mustatorvisieniä, mökkinaapurin poimimia. Mulle kyseinen sieni on ollut tähän asti vieras, kuten hävettävän moni muukin, mutta olipa ilo tutustua. Vahva maku, ei kuitenkaan liian hyökkäävä ja parmesanin kanssa älyttömän hyvä yhdistelmä. Ja varmaan sopii moneen muuhunkin juttuun, vinkatkaa toki jos hallussanne on oivallisia reseptejä. Tämä meni simppelisti näin:

Mustatorvisienipasta (kahdelle)

loraus oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
kaksi kourallista mustatorvisieniä (tuoreita/pakastettuja)
2 dl kermaa
suolaa
pippuria
jauhettua muskottipähkinää
raastettua parmesania
pastaa

Kuullota murskattu valkosipulinkynsi pannulla oliiviöljyssä. Lisää sienet ja pyörittele tovi pannulla. Lisää kerma ja mausteet, muskottipähkinää vain ripaus. Kun kastike on muhinut hetken, maistetaan ja maustetaan lisää tarvittaessa. Annetaan muhia vielä viitisen minuuttia. Sen jälkeen lisätään al dente pasta pannulle, sekoitetaan ja nostellaan lautasille. Päälle raastettua parmesania reilulla kädellä. Uijui. 
Ohje on sekasyöjän, mä olin apukokki ja seurasin vierestä, raastoin parmesania ja täytin viinilasia.



6 kommenttia:

  1. Itsekin postasin just pastapostauksen:)Hyvältä näyttää annos!

    Odotan myös bloggerin kadottamia postauksia takaisin...:(

    VastaaPoista
  2. Kaisu, kiitos! Tuo sun "pastakone" on muuten hauska apuri, vähän vaihtelua perusviipaleisiin ja raasteisiin.

    VastaaPoista
  3. Nam! Mustia torvisieniä en varmaan tähän hätään löydä, mutta toimisiko resepti suppilovahveroista tehtynä?

    VastaaPoista
  4. Liisa, luulisin! Aika samanhenkisiä sieniä ovat käsittääkseni. Kerro jos testaat millaista tuli!

    VastaaPoista
  5. Kokeilepas paistaa ensin mustatorvisieniä ja ehkä ripaus sipulia pannulla, lisää sitten hyvälaatuista leipäjuustoa (älä lankea siihen halvimpaan, se ei kestä paistamista), ripottele ruususuolaa hieman päälle ja paista kunnes juusto saa hieman väriä. Juuston kuuluu pysyä palasina, vaikka se pehmeneekin. Huono leipäjuusto jauhautuu kamalaksi mössöksi tässä hommassa! Nauti lisäkkeenä tai pääruokana puikulaperunoiden ja salaatin kera! Toimii myös monilla muilla sienillä, joten makuvaihtoehtoja syntyy lukemattomia.

    VastaaPoista
  6. Anonyymi, oijoi kun kuulostaakin hyvältä! Varmasti testaan, kiitos!

    VastaaPoista