sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Suolaista ja makeaa

Kahvipöytää laitettiin sunnuntaivieraille koreaksi tällä erää vaahterasiirappimuffinssien ja tofu-parsakaalipiiraan voimin.

Vaahterasiirappi on herkullista, mutta harvoin tulee sitä käytettyä. Mielessä oli Kanadan siirapin ujuttaminen muffisseihin, ja Vegan Cupcakes Take Over the World -kirja tarjosi hyvältä vaikuttavan reseptin. Päällyskräämin kanssa meni hieman soveltamiseksi, sillä eihän täällä Suomenmaassa ole mistään soijamaitopulverista kuultukaan... oman version vatkasin mm. vaniljakreemijauheesta, margariinista, soijamaidosta, vaahterasiirapista ja soijajukurtista. Ihan hyvin toimi!

Reseptin taidan jättää naputtelematta, se oli melkoisen pitkä kaikkine karamellisoitujen saksanpähkinöiden valmistusepisodeineen. Jos jotakuta ohje kiinnostaa, niin täällä oli testattu samaisia leivonnaisia, ja blogaajakin oli ollut meikäläistä viitseliäämpi reseptin kirjaamisen suhteen.

Suolaiseen piirakkaan toimi innoittajana Chocochili-blogin parsakaali-savutofupiirakka. Muuntelin reseptiä reilusti erityisesti mausteiden osalta, ja savutofunkin sijaan käytin marinoitua tofua, mutta idea oli pitkälti muuten sama. Hyvää!

3 kommenttia:

  1. Ooh. En kestä. Ihana kuorrutekeko.

    VastaaPoista
  2. Uijui, muffinssit vaikuttavat aivan syntisen hyviltä. Kuolausta.

    VastaaPoista
  3. Nyt kun täällä on tällasia herkkuja esitelty, niin odotukset perjantain suhteen on taas melkosen kovat;)...

    VastaaPoista