lauantai 20. maaliskuuta 2010

Ensimmäinen ikinä

Ensimmäisen kolmiohuivini ikinä tein Nancy Bushin Knitted Lace of Estonia -kirjan Triangular Scarf in Leaf Pattern -ohjeella. Mutta ei jää tähän, oli sen verran kivaa!

Tämä huivi lähetettiin lahjapaketissa eräälle 70-vuotta täytteneelle rouvalle, joka on kyllä itsekin varsinainen käsityöihminen: niin hoituu nukkejen teko, lapasten neulominen kuin pitsin nyplääminenkin. Terveisiä vaan Irmalle!


Lankana käytin Utunan Kainuunharmas-sukkalankaa, joka olikin aika sopivan paksuista tämmöiseen tukevaan pitsiin. Selenasulka-väri on pirteä ja vaihtelee kirkkaan oranssista pinkkiin ja punaiseen, lopputuloksena näyttää tuommoiselta kivan eläväiseltä.


Valitettavasti 200 grammaa lankaa ei riittänyt enää ohjeen mukaiseen pitsireunukseen, joka kyllä olisi kruunannut huivin. Sen sijaan virkkasin huivin syrjään hieman piparkakkureunaa, ihan hauska sekin.

8 kommenttia:

 1. Ihaaaaana!! Ja mikä väri ;)

  VastaaPoista
 2. U-p-e-a! Toi kirjakin on jo itsessään hieno, mutta olen vain haaveksinut niistä ohjeista. Itselläni ei kärsivällisyys riitä pitsin väkertämiseen saatika noin mahtavaan huiviin. Olet tosi taitava!

  VastaaPoista
 3. Voi miten hieno!!!! Osaispa itsekin tuollaista tehdä....

  VastaaPoista
 4. Kaunis! Ja väri on, kuten itsekin sanoit, eläväinen!

  VastaaPoista
 5. kiitos kiitos! toivotaan, että lahjan saajakin tykkää...

  ja tuo kirja on todellakin ihana, ei varmasti jää tekemiset tähän!

  VastaaPoista
 6. Oi se on tosi kaunis! Mä haaveilen kanssa tuommoisesta isosta huivista, johon voisi kääriytyä, mutta aina niistä tulee liian pieniä, semmoisia kaulahuiveja. Olkoon tämä inspiraation lähteenä!

  Mulla on muuten sukat kesken tuosta samasta langasta, muistelen. Täytyy kaivaa ne taas esille, kun näyttää niin herkulliselta väriltä.

  VastaaPoista