sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Väri-ilottelua


Värejä tässä peitossa ainakin piisaa! Tilkkujen ollessa vielä kasassa pöydällä musta-harmaan sävyjen ystävää jopa hieman hirvitti, mutta lopputulokseen olen kuitenkin aika tyytyväinen.

Tavoitteena oli tehdä peitto yhdelle ihanalle pienelle tytölle, joka putkahti maailmaan muutama viikko sitten. Samalla halusin päästä eroon myös jämälangoista, joita kaappien perukoille on aika paljon kerääntynyt. Molemmat tavoitteet täyttyivät, joskin lankaa on kyllä vielä useampaankin peittoon.

Mallia katsoin Anu Harkin Puikoissa!-kirjasta. Tilkut ovat sileää neuletta, mutta myös nurjalla puolella neuloin kerroksen alussa ja lopussa kolme silmukkaa oikein. Ja ensimmäiset ja viimeiset neljä kerrosta neuloin kaikki oikein.

Tilkkuja on yhteensä 35 kappaletta ja yhdessä tilkussa silmukoita 22. Lankana Novitan 7 veljestä vuosien varrelta, kaikissa mahdollisissa väreissä. Ja reunat viimeistelin virkkaamalla puolipylväitä.

Ja peittoja on tehty muuallakin: täällä on hieman meikäläistä kunniahimoisemmat tavoitteet. Hienolta näyttää! Tähän peittoon ihastuin myös. (Ravelry-linkki tässä.)

12 kommenttia:

 1. Nätti on, hieno värisommitelma! Loistava tapa hankkiutua eroon jämälangoista.

  VastaaPoista
 2. ooh, hieno tuli! Miten yhdistit kappaleet ja näyttikö siinä, että raunatkin oli vielä viimeistelty?

  VastaaPoista
 3. Kiitos!
  Handepande: sommittelua en lopulta juurikaan miettinyt, kunhan vaan asettelin tilkkuja sinne ja tänne. Ihan kiva tuli silti.

  Pau: Yhdistin kappaleet ihan vaan villalangalla ompelemalla. Ensin meinasin valita yhden värin, mutta se tuntui turhan räikeältä. Käytin sellaista väriä, jota tilkussa sillä kohdalla oli. Virkkasin puolipylväitä reunaan.

  VastaaPoista
 4. Hurjan kauniin peiton olet tehnyt. Värit ovat aivan mahtavat.

  Sadie

  VastaaPoista
 5. Hienohan siitä tuli! Voi sitä onnellista tyttöstä joka tähän pääsee pyörimään.

  VastaaPoista
 6. Ihanan värikäs tosiaankin! Joskus tuntuu, että mietin väriyhdistelmiä vähän liikaakin. Väreillä kun tuntuu olevan taipumus näyttää hyviltä yhdessä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vieläkin vaan!

  Sadie ja Liisa, olen todella positiivisesti yllättynyt tästä riemunkirjavasta väriyhdistelmästä. Lankoina ja vielä tilkkuina ollessaankin ne olivat hmmmm... no aika kirjavia ja hyvin erisävyisiä, mutta lopputulos on varsin OK!

  Annukka, valmis tuli ennen kaikkea. 5 X 7 tilkkua on oikein hyvä koko vauvalle vaunu/lattiapeitoksi. Sulle nostan hattua haasteellisemmasta tavoitteesta. Mites edistyy?

  VastaaPoista
 8. Nooh.. nosta sitten jos valmista tulee.
  Kaipasin hieman väri-iloittelua väliin ja tein muita juttuja, mutta lupaan nyt pysyä tuossa työssä. 1/4 taitaa olla valmiina (yritän tehdä siitä kokoluokkaa 1m x 1,5m) ja aloitin jo palojen yhdistämisompelukokeilun.

  VastaaPoista
 9. Ihana! Mullakin on toi kirja ja oon miettiny, miten ihanaa ois tehdä tilkkupeitto. Aina se vain siityy, kun "pitää" neuloa kaikkea muuta. Kauan kesti, oliko isotöinen?

  VastaaPoista
 10. Annukka, kannattaakin varmasti tehdä kaikkia mahdollisia työvaiheita limittäin. Mulla meinas loppua sisu siinä ompelussa, kun tein kaikki putkeen.

  Pätkä, ei ollut lopulta isotöinen. Mulla meni varmaan pari viikkoa, mutta siis en todellakaan neulonut mitenkään intensiivisesti ja ennen päättely- ja ompelu-urakkaa meni monta päivää etten koskenut tilkkuihin ollenkaan. Yhdessä tilkussa menee varman vartti. Se yhteenompelu oli mulle aikaavievin vaihe, mutta ei paha sekään. Suosittelen!

  VastaaPoista
 11. Kiitos vielä väri-ilottelusta, se on ihana! Pieni on nukkunut ruususen unta peiton alla!

  VastaaPoista