perjantai 12. maaliskuuta 2010

Leipäjuusto-selleri-savucashewsalaatti


Tuu nyt jo, ketsuppi! -blogissa hehkutettiin tätä salaattia niin paljon että pakko oli testata. Pelkästään jo sen takia että varsiselleri ei ole kovin houkutteleva raaka-aine. Saako siitä todella jotain hyvää? No saa!
Cashewpähkinät vaihdoin savuhimoissani savunmakuisiin ja rypäleet cantaloupe-meloniin jota rakastan. Todella hyvä yhdistelmä suolaista ja makeaa, kirpsakkaa ja raikasta. On siellä salaattiakin alla vaikkei kuvasta ehkä välity. Kastikkeena oli kurpitsansiemenöljyä jota voisin ylistää ikuisesti. Jos ette ole vielä testanneet, tehkää se!

Leipäjuusto-varsisellerisalaatti

leipäjuustoa kuutioina
savunmakuisia, suolattuja cashewpähkinöitä
tuoreita herkkusieniä lohkoina
cantaloupe-melonia kuutioina (tai viinirypäleitä)
varsiselleriä pilkottuna(saa olla parikin pötköä)
salaattia

Sekoita, pirskota päälle balsamicoa tai kurpitsansiemenöljyä ja anna mennä!

8 kommenttia:

 1. Minulle varsiselleri on ollut pitkään inhokki ruoissa, mutta sitten huomasin että sitähän voi dippailla. Ihan ykkönen! Aikoinaan muuten työpaikkaruokala oli saanut palautteen tyyliin: "Ihan hyvää muuten, mutta ensi kerralla jättäkää se koiranputki pois."

  Salaattirintamalle olen kaivannut pitkään jotain uutta perinteisen, kyllästyttävän fetasalaatin rinnalle. Tässähän se sitten on!

  VastaaPoista
 2. Varsiselleristä ja maapähkinävoista syntyy aivan jumalainen sosekeitto, suosittelen!

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvän kuuloista.Täällä ei tietenkään leipäjuustoa ole,mutta ehkä muulla juustolla.

  VastaaPoista
 4. Selleri yllättää. En itsekään siitä tykkää, mutta sitten välillä taas ihan jumaloin, varsinkin kookoksen kanssa. Ristiriitainen vihannes :)

  VastaaPoista
 5. Mä taas olen suuri sellerifäni, tunkisin sitä mielelläni joka ruokaan :D Epäilyttää kuitenkin sen sopivuus leipäjuuston kanssa, toisinsanoen tätähän on pakko kokeilla!

  VastaaPoista
 6. Annukka, ymmärrän hyvin koiranputkikommentoijaa. Varsiselleri toden totta on tunteita herättävä aines!

  Fanny ja Okriina, kiitos vinkeistä! Varsiselleriä ei saanut kovin pienessä pakkauksessa joten nyt sitä piisaa ja kohti uusi testailuja.

  Hannn, mulla on just sama lähestyminen resepteihin, jos epäilyttää, pakko kokeilla :) Eli testaamaan vaan, Yaelian myös! Mietin myös että kotijuusto tai vastaava pehmeä ja aika mieto sopisi tähän myös.

  VastaaPoista
 7. Huh miten siisti idea, savupähkinät salaatissa! Onko ne ihan sellaisia Punnitse & Säästästä ostettuja maustettuja, vai millaisia?

  VastaaPoista
 8. Anna, joo toimivat salaatissa huippuhyvin! Ja jep, Punnitse&Säästä-kamaa, suolattuja ja savumaustetta pinnassa. Ovat muuten aika suolaisia mutta just sen takia sopivat hyvin ruokaan jossa muut maut ovat suht lempeitä. Läheltä piti kyllä etten rouhinut niitä kaikkia suoraan pussista, nam!

  VastaaPoista