maanantai 10. toukokuuta 2010

Keväinen parsakeitto ja hunaja-voipaistetut sienet


Koska oma keittiö on tällä hetkellä out of order, ilmoitin äidille että kun saavun äitienpäiväviikonlopuksi kylään, haluan kokata. Ja kappas, äiti ei vastustellut yhtään. Itse juhlapäivänä menu oli seuraavanlainen: alkuruoaksi keväinen parsakeitto ja hunaja-voipaistetut sienet (kiitos Merituuli vinkistä!), pääruokana loimulohta ja paahdettuja porkkanoita korianterilla ja tahinikastikkeella, jälkiruokana valkosuklaamousse-kirsikka-täytekakku. Olipa muuten elämäni ensimmäinen täytekakku jonka tein!

Mutta ensin alkuruokaa. Keitto oli todella, todella hyvää! Varsinkin sienilisuke oli ihan huippu. Resepti on alunperin täältä.

Keväinen parsakeitto ja paistetut sienet (kahdelle tai alkuruoaksi 3-4 annosta)

1 nippu vihreää parsaa
3 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
0,5 dl kermaa
6 isoa basilikan lehteä
suolaa
mustapippuria rouhittuna
jauhettua muskottipähkinää

Sienilisuke:
1 rkl voita
2 tl hunajaa
6 herkkusientä
suolaa, rouhittua mustapippuria

Kuori parsat ohuesti ja leikkaa tyvestä pienet palat pois (pari senttiä). Pilko parsat ja pane palat, vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä 6-8 minuuttia. Lisää kerma ja basilikanlehdet. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Paista pilkotut sienet voin ja hunajan sekoituksessa kullanruskeiksi. Mausta. Tarjoa sienet keiton kanssa.

Pääruoka hävisi suihin ennen kuin ehti kuvaa napsaista, oli hyvvää!


Ja jälkiruokaan. En siis todentotta ole mikään kakkupaakari mutta ajattelin että nyt pitää yrittää, äidin kunniaksi. Gluteeniton kakkupohjan resepti löytyi Hesarin arkistosta. Perunajauhon tilalla käytin riisijauhoa ja puolet muista jauhoista korvasin manteli- ja saksanpähkinärouheella. Täytteenä oli kirsikkahilloa ja valkosuklaa-nougatmoussea, päällä mansikoita ja kookoshiutaleita.
Ja vaikka en valmiseinesten ystävä liiemmin ole, täytyy sanoa että tuo mousse oli aivan taivaallista kakun välissä ja erittäin hyvä kaveri kirsikkahillolle. Ihan huippuhyvää oli tämäkin, kakun viimeistely meni vähän hätäiseksi kun teki kaakkua jo niin paljon mieli :) Toivottavasti muillakin oli maistuva äitienpäivä!

6 kommenttia:

  1. Juu...aina ei ole niin helppoa päästä kokkaamaan äidin keittiöön! Meillä oli onneksi tänä vuonna toisinpäin eli vanhempani olivat remppaa paossa meillä, joten en antanut vaihtoehtoja, vaan sanoin, että nyt MINÄ teen.
    Teillä oli ihanainen menu!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nanna, oli kyllä tosi hyvää. Mutta pakko sanoa että jos mä olisin sun äiti niin päästäisin sut köökkiin aina, kävin kurkkaamassa tekemääsi äitienpäiväkakkua ja oijoi että se oli ihanan näköinen!! Mun paakaritaidoilla ei taideta tuohon kyetä ihan vielä ensi vuonnakaan.. :)

    VastaaPoista
  3. no kyllä on teilläkin Äitiä hemmoteltu. se on oikein :)!

    kirsikkahillo taisi olla sitä samaista herkkua mitä meillä on säästeliäästi syöty?

    VastaaPoista
  4. Niin onkin :)
    Itseasiassa oman sadon kirsikkahillot on jo maiskuteltu menemään, tämän toin tuliaisena Berliinistä jossa kävin vappua viettämässä. Ja oi, sain äidiltä mukaani viimeisen satsin itsetehtyä kirsikkamehua, aah. Voi kun tulisi satoa tänäkin vuonna!

    VastaaPoista
  5. Mmmh, parsa. <3 Kiitokset reseptistä, hyvettä tuli! :)

    VastaaPoista
  6. Sanna, mmmhhh, kiva että maistui :)

    VastaaPoista