keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Hellatonta ruokaa

Sain taannoin Herkun ja koukun tytöiltä synttärilahjaksi Mea Salon Hellaton kokki -kirjan. Suurkiitos, lahja oli erittäin mieluinen! Tähän mennessä olen lähinnä lueskellut reseptejä - alkuplörinöitäkin (eli sitä tieto-osuutta...) on kyllä myös yli sata sivua, että pitää niihinkin vielä palata. Harmi vaan, että kirjan kuvat eivät erityisemmin tee oikeutta ruoille.

Kun vihdoin pääsin testailemaan kirjan reseptejä, päätyivät ensimmäisenä lautaselle Lingviinit. Yritin valita nopean reseptin johon ainekset löytyivät valmiina kotoa, ja tämä täytti kriteerit. Maussakaan ei moittimista, varsinkin tuo kastike oli herkkua!


Lingviinit

Salaattipohja
3 porkkanaa karkeana raasteena
sama määrä juuriselleriä tai palsternakkaa (käytin kesäkurpitsaa)
2 tomaattia pieniksi pilkottuna
2 rkl yrttejä (käytin tuoretta basilikaa)

Juusto
1 dl auringonkukansiemenjauhetta
1 tl suolaa tai soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
vähän vettä
1 tl oluthiivahiutaleita (ei ollut, jätin pois)

Punainen kastike
2 tomaattia
1/2 paprikaa (ei ollut, lisäsin yhden ylimääräisen tomaatin)
4 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
2 tl viinietikkaa tai sitruunaa
ripaus cayennea
1 tl raastettua inkivääriä
1/2 tl currya
1 valkosipulinkynsi
1/3 tl suolaa
1 tl agavesiirappia

Sekoita salaattiainekset yhteen, juustoainekset yhteen ja kastikeaineet yhteen. Anna seistä vähän aikaa. Sekoita juusto salaattiin. Kaada massa muottirenkaan läpi annokseksi lautaselle tiiviiksi kakuksi. Kaada päälle punaista kastiketta.

5 kommenttia:

  1. Oi vitsi, ihanan raikkaan näköinen annos!
    Ja tosiaan, raaka-aineetkin löytyisi tähän. Usein mulla jää kiinnostavien raw-reseptien testaus suunnitteluvaiheeseen kun aina jotain puuttuu (sellaisia juttuja joita ei perus ruoanlaitossa niin käytä) ja ei saa aikaiseksi hankittua..

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää! Pitäiskin satsata tuohon kirjaan, vaikuttaa hyvältä paketilta.

    VastaaPoista
  3. Tämä kuva tekee oikeutta annokselle. Olen samaa mieltä, että Hellattoman Kokin kuvat ovat harmillisen epätasaisia otoksia.

    VastaaPoista
  4. Resepti muistuttaa pelottavan paljon tätä Russell Jamesin ohjetta... Onkohan Meakin Russell-fani? :D

    VastaaPoista
  5. joo, tää oli kyllä aika hyvä! mutta niian annos vaikuttaa ehkä vielä paremmalta, joten ensi kerralla russelin ohjeella... kovin samankaltaisiahan nuo ohjeet ovat kyllä, teidä sitten miten paljon russel on meaa innoittanut.

    VastaaPoista