tiistai 18. toukokuuta 2010

Päärynä-cashewsalaatti


No aika lämmintä on ollut! Parhaille piknik-resepteille on taas käyttöä ja jäätelöä tekee nyt ihan koko ajan mieli, mutta välillä myös jotain raikasta salaattia. Ja tämä kyllä oli sellainen! Tykkäsin tosi paljon, tätä seuraavalle eväsretkelle mukaan. Joko mennään?

Päärynä-cashewsalaatti (yhdelle)

1 päärynä
pala kesäkurpitsaa
salaattia
kourallinen villirucolaa
2-3 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
paahdettuja, suolattuja cashewpähkinöitä

Pese ja revi salaatit. Pilko päälle kesäkurpitsa ja päärynä. Pilko myös aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita joukkoon (saa tulla myös tomaattien öljyä kastikkeeksi). Lopuksi nakkaa päälle kourallinen pähkinöitä, nauti. Jos ottaa salaatin retkelle mukaan niin pähkinät kannattaa lisätä vasta paikan päällä.

6 kommenttia:

  1. Tosi namilta kuulostava salaatti,just sopiva picnikeille!

    VastaaPoista
  2. Joo siis tajusin vasta jälkikäteen että tässähän ei ole tomaattia tms "vesittävää" tekijää joka saa retkisalaatin muuttumaan nestekasassa löllyväksi lötkösalaatiksi.

    VastaaPoista
  3. Ihana salaatti! Mä en meinaan ikinä osata tehdä salaattia ilman tomaattia - se muka kuuluu salaattiin kuin salaattiin. Mutta tämmöseen herkkusalaattiin sitä ei edes kaipaa!

    Tätä testaan seuraavaks työevääks!

    VastaaPoista
  4. Janna, joo testaa ihmeessä!
    Ja ihan totta toi tomaattijuttu, kurkku on toinen vakio-elementti salaateissa mutta ne molemmat on just niitä jotka saavat evässalaatit lillumaan. No more lillu! :)

    VastaaPoista
  5. Mä olen selkeästi ollut vaikuttunut, koska menin ajatuksissani kauppaan ilman mitään käsitystä mitä sieltä hankkisin, ja kun tulin ulos, olin ostanut tarvikkeet maapähkinävoi-päärynä-sandwicheihin. Syytän Jytistä, koska muuten en voi käsittää, mistä olisin saanut noin kummallisen mielleyhtymän :) Ihanan simppeli ja maistuvalta kuulostava salaatti.

    VastaaPoista
  6. Hahaa, mainiolta kuulostaa myös sun sandwich!

    VastaaPoista