tiistai 25. toukokuuta 2010

Seesampaneroitu mozzarellasalaatti


Tässä taannoin Paun kanssa häärittiin köökissä ja testattiin ohraleipästen lisäksi myös Voisilmäpeliä-blogista bongattua vähän erilaista mozzarellasalaattia. Mozzarella paneroitiin seesaminsiemenissä ja tarjottiin salaatin kanssa jossa oli paahdettuja kasviksia. Tykättiin!
Pääkokki Pau saa täydentää reseptiä jos unohdin tästä jotain:

Seesampaneroitu mozzarellasalaatti

mozzarellaa
seesaminsiemeniä
kananmuna
viipaloitua sipulia
porkkanoita tikkuina
kirsikkatomaatteja
rucola-salaattisekoitusta
suolaa
pippuria

Paahda porkkanatikkuja ja sipuliviipaleita paistinpannulla öljyssä sen aikaa että ovat rapsakoita. Siirrä sivuun. Paista pannulla myös nopeasti puolitettuja kirsikkatomaatteja. Sekoita nämä rucolaseoksen kanssa.

Leikkaa mozzarella isohkoiksi, n. sentin paksuisiksi viipaleiksi. Riko kananmuna ja vatkaa rakenne rikki. Laita laakealle lautaselle seesaminsiemeniä, suolaa ja pippuria. Mozzarellaviipaleet dipataan ensin kananmunaan ja sen jälkeen pyöritellään seesaminsiemenissä. Sitten paistetaan öljytyllä pannulla, lyhyen aikaa ja kuumalla lämmöllä. (Ideana on siis vain nopeasti paistaa juustopalan pinta rapeaksi ja ruskeaksi ennen kuin juusto alkaa sulaa sisältä ja muuttuu mahdottomaksi käsitellä.) Ja kun pikainen pannuvisiitti on valmis, nostellaan juustot salaatin päälle.

4 kommenttia:

 1. Seesampaneroitu on vaikea sana. Sampa-neroitu? Seesampa? Seesampa kuulostaa mummoni versiolta sanoista sea samba (mitä se sitten olisikaan, varmasti jokin jännittävä merellinen tanssi), hihii.

  Mutta oikein hyvän näköistä taas kerran. Kyllä kelpasi teidän mutustella!

  VastaaPoista
 2. Hahaa, mahtavaa ajatusvirtaa. Toden totta se on vaikea sana ja mietin tosi kauan kirjoitettaisiinko se noin. En tiedä. Merellisen tanssin salaatti olisi paljon jännempi!

  VastaaPoista
 3. Saako myös käyttää hitaasti puolitettuja kirsikkatomaatteja jos ei osaa nopeasti puolittaa? ;). Tänään menee tämä salladi testiin.

  VastaaPoista
 4. Hehee, joo slowfood meno sallitaan vaikka resepti on kirjoitettu vähän nopeasti :)

  VastaaPoista