lauantai 2. lokakuuta 2010

Jouluksi saunaan, osa 3

Tässä taas pieni tilannekatsaus saunaosaston tapahtumiin! Rakennus on edennyt vauhdilla siitä kun aiheesta viimeksi kirjoittelin. (Edellisen postauksen löydät täältä.) Ikkunoiden paikat ovat jo näkyvillä ja loppu häämöttää. Hirsiosuutta on veistetty kahden miehen voimin viitisen viikkoa ja kaksi viikkoa vielä kuulemma menee niin maalissa ollaan, jei!

Tämä oli siis tilanne eilen ja tänään raksalla onkin hiljaista kun J-mies lähti ystävänsä polttareihin. Minä puolestani totesin ulkona olevan niin huikean aurinkoiset syyskelit että oli pakko lähteä maastopyörällä mehtään. Maastopyöräily on mahtava tapa liikkua luonnossa: metsät ovat täynnä pieniä polkuja ja teitä mitä seuraamalla löytää uusia paikkoja joita ei välttämättä jalkasin tulisi lähdettyä etsimään. Ja kaupan päälle saa vauhdin hurmaa, hikeä ja jännitystä!

Ja voi mahoton miten mahtavat värit ja raikas ilma metsässä oli. Syksy on paras vuodenaika, nyt se on päätetty. Kesähelteistä en juuri perusta, kuumuudesta seuraa vain lamaannusta ja turvotusta, kokonaisvaltainen pysähdyksen tila joka helpottaa vasta syksyn tullen! Viehtymystäni viileyteen olen puolustellut sillä että olin varmaankin edellisessä elämässäni eskimo.
Metsää ihastellessa hurahti pari tuntia kuin varkain. Sieltä suuntasin loikoilemaan Korsvikin rantakallioille, paikkaan jossa Herkku&Koukkukin vuosi sitten syksyllä retkeili.  

Harmi että Korsvik ei näyttänyt näin kauniita kasvoja kun Herkku&Koukku-porukalla täällä oltiin!
Tässä vielä lopuksi simppeli punajuurikeiton ohje, joka maistuu hyvältä syysretken jälkeen:

Punajuuri-kookoskeitto
n. 1 kg punajuuria
n. 8 dl vettä
1 prk (500 g) kookosmaitoa
puolikkaan sitruunan mehu
chiliä
suolaa
Kuori punajuuret ja leikkaa tai raasta ne ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää punajuurisuikaleet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes punajuuret ovat hieman pehmenneet. Lisää kookosmaito ja sitruunan mehu, chiliä ja suolaa. Anna kiehua, kunnes punajuuret ovat kypsiä.

3 kommenttia:

 1. Ihan mielettömiä luontokuvia sinulla!! On se syksyn valo jännää, ihan erilaista kuin kevään tai kesän tai talven. Mutta miten - ei sitä pysty sanallisesti selittämään, en ainakaan minä :D Osaisikohan joku?
  Ja saunaprojekti: Niin kaunista käsityön jälkeä...

  VastaaPoista
 2. Äitiliini, kiva että tykkäät, syksyn kultainen valo on kyllä nätti.

  Mietin tuota valoasiaa ja jos en ihan väärin mantsan tunneilta muista niin kunkin vuodenajan valo ja lämpötilä riippuu siitä missä kulmassa ja kuinka kaukana olemme auringosta. Kouluajoista alkaa olla järrrkyttävän paljon aikaa, mutta jotenkin näin se meni..!

  VastaaPoista
 3. Minäkin odotan kovasti tuon teidän raksan etenemistä ja raportteja siitä!

  VastaaPoista