keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Purkkeja ja purnukoita

Tunnustan olevani (tai ainakin olleeni) varsinainen vanhojen peltipurkkien hamstraaja. Jos kiva purkki tulee kirppiksellä vastaan ja hintakin on huokea, nappaan sen helposti mukaani. Ja jos vielä jotenkin saa tietää vanhan purkin tarinan, on ilo toki sitäkin suurempi.

Ehkä omaksikin yllätyksekseni viime aikojen suosikkeja ovat olleet ruusupurkit. Kuvan kaksi vasemmanpuoleista purnukkaa löysin kirpputorilta ja kylteistä päätelleen niissä oli säilytetty "perunajauhoja" ja "sokeria". Oikeanpuolimmainen purkkini on löytö vanhempieni vintiltä - alun perin se kuului mummulleni. Tykkään. Ellu muuten näyttää tehneen saman löydön kirpputorilta.


Mutta löytyy kivoja purkkeja uudesta tuotannostakin, tai uustuotannosta. Aamupuuro maistuu paremmalta, kun kauraryynit saa ottaa tästä kivasta (ja ihanan isosta) peltirasiasta. Ja vaikken yleensä Kulta Katriina -kahvia ostakaan, niin kerran ostin. Ihan vaan tämän purkin takia.


Norjalainen Blafre on suosikkini. Isomman bambirasian ostin jo aiemmin, mutta parisen viikkoa sitten sain tuohon kylkeen pienen pöllöpurkin - se oli syntymäpäivälahja ystävältä. Ihana! Säilytän näissä aarteitani: lankoja ja nappeja. Blafrella on oma nettiputiikkinsa ja Suomessa sitä myy ainakin Ihan pieni putiikki.

Toivon, että nämä purkit säilyvät minulla vielä vuosikymmeniä. Ja ehkä sitten jatkossa ilahduttavat jotakuta toista.

Loppuun vielä Marimekon ystävämyynnistä ostamani Pakkanen-rasia, jonka kuosista tykkään kovasti. Niin kuin tuosta kissastakin.

P.S. Ekin peltipurkkikokoelman rinnalla nämä kyllä taatysti kalpenevat. Toivottavasti Ekikin esittelee joskus hienoimpia purkkejaan!

8 kommenttia:

 1. Peltipurkit on ihania. Minä ostin tuon saman purkin pojalle Marimekosta. Vielä joskus ostan sitä kangastakin.

  VastaaPoista
 2. Minä olen saanut mummiltani samanlaisen ruusupurkin kuin ekan kuvan oikealla. Sarjaan kuuluu myös orvokkipurkki. Ne ovat tosi suloiset ja niihin liittyy ihania muistoja.

  VastaaPoista
 3. Ihania purkkeja! Minäkin rakastan peltipurkkeja,mutta tilanpuute estää hankkimasta niitä lisää...

  VastaaPoista
 4. Aivan hellyyttäviä purkkeja ja purnukoita. Tuo bambi on kyllä ihana, ja pöllökin :) Kaikki!

  VastaaPoista
 5. Yksi purkki-intoilija ilmoittautuu myös. Se bambipurkki on kyllä ihana!
  (Tuo kahvipurkki on muuten Juhlamokkaa eikä Kulta Katriinaa.)

  VastaaPoista
 6. jumalaisia!

  olen itekin selkeä purkvisti (termi pihistetty jostain hyvästä blogista johon kerran törmäsin enkä toiste löytänyt) - tosin en ole niin nuuka. myös lasiset käyvät.

  itse asiassa törsäsin juuri iittalan vitriini-rasiaan ihan vain, jotta minulla olisi joku paikka säilyttää hakaneuloja. hakaneuloja kun ei ikinä löydy kun peukalon kiila on valmis. ostin samalla myös paketin hakaneuloja, eikä tässä vielä kaikki - kuskasin käytössä olleet hakaneulat TAKAISIN rasiaan. voitto.

  VastaaPoista
 7. Jonna: kyllä mulle kankaanakin Pakkanen kelpaisi!

  Omenaminttu: oi orvokkipurkki, mistähän sellaisen löytäisin? Löysin vintiltä toiseen ruusupurkkiin kannen, mutten itse purkkia. Pari olis ollut kiva.

  Yealian: no nii-in, se tilanpuute täälläkin vaivaa. Pitää hillitä harrastusta.

  Kodinhenki: bambista tykkään erityisesti, kun se on niin kivan suuri. Mutta pöllö on kans tosi söpö.

  Krista: no niin, Juhlamokkaahan se. Puusilmä minä!

  Liina: purkvisti, hahaa mahtava termi! Vitriinit on kans kivoja. Ja nii-in totta sekin, ettei hakaneuloja koskaan löydy, kun niitä tarvis.

  VastaaPoista
 8. Purkvisti - nyt tälle addiktiolle löytyi nimi, ja tosi hyvä sellainen! Nättejä ovat kaikki purkit juu ja musta on kiva että ne tekevät paluutaan kauppojen hyllyille ja vieläpä usein kivan näköisinä. Otan bloggaus-haasteen vastaan, lupaan esitellä omia purkkejani tässä lähiaikoina!

  VastaaPoista