sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Pikku-Kerrera

Olen koko talven miettinyt, että pitäisi neuloa villatakki. Siis kun kerran neulon aika paljon, ja talvi on ollut kylmä, niin kai nämä kaksi asiaa huomioon ottaen kannattaisi laittaa takkia tulemaan. Mutta huomaan aina joutuvani jotenkin epämukavuusalueelle aloittamista ajatellessani: Siinähän kestää vaikka kuinka kauan. Ranne tulee kipeäksi nurjatessa, jos joutuu kovasti neulomaan tasona. Ja mitä jos takista tuleekin huono, ja koko homma menee aivan hukkaan. Kaikenkaikkiaan ajatus on tuntunut jotenkin vastenmieliseltä.

Kompromissina ja kevyenä siirtymänä takkimaailmaan ajattelin sitten neuloa vauvantakin, uhrina Hertan bebe. Kyllä se siitä sitten lähti sujumaan, vaikka alussa katse harhautuikin aina välillä keskeneräisiin sukkiin.

IMG_3639

Malli: Ihanan Gudrun Johnstonin ihana Kerrera For Kids
Lanka: Cascade 220, väri Granny Smith, vajaa 200 g
Puikot: 5.0 mm
Napit: Stockmann

Supersuosittua Cascadea neuloin ekaa kertaa. Ei ole mun lempilankaa, tykkään rouheammista. Mutta pehmeää on, ja helppoa neuloa.

Takki on täynnä kivoja yksityiskohtia, niinkuin tuo reunuksen neule.

IMG_3663

Ja huppu on jotenkin supersöpö. Ihan niinkuin takin uusi omistajakin :)

IMG_3645

Kyllä tämä takki asiansa ajoi siinä, että pääsin irti sukkakierteestä, ja jopa harkitsen vakavissani oman villatakin aloittamista. Ehkä tässä jonain iltana rohkaistun ja laitan silmukat puikolle.

11 kommenttia:

 1. voeee, ompa söpö takki. Pirtsakka ♥

  VastaaPoista
 2. siitähän tuli aivan tosi ihana! kauniit napitkin. olin sanomassa ihan samaa, että aika veikeä huppu, tuommonen menninkäinen.

  VastaaPoista
 3. No nii-in on! Huippuihana takki ja huppu ja väri ja kaikki! Me nii-in tykätään, suuret kiitokset!

  Mua vähän nauratti tää kohta: "vaikka alussa katse harhautuikin aina välillä keskeneräisiin sukkiin." Hih!

  VastaaPoista
 4. Minullakin on sukkakierre, josta irrotautuminen tekee kipeää, kun ei oikein muka uskalla... Tilattuna olisi kyllä jo miehen kauluksellinen villapaita. Ehkä jo ensi viikolla uskallan.. ehkä. Tästä sinun pienestä sievästä takista tuli kyllä vallan suloinen, värikin on niin keväisen täydellinen!

  VastaaPoista
 5. No mua vähän nauratti tää: "Supersuosittua Cascadea neuloin ekaa kertaa." Kun ei niin aktiivisesti neulo niin ei tuu ajatelleeksi että ihan samoin lankapiireissä kuin ruoka- tai vaatepiireissä joku juttu on just tosi in ja suosittu kun itselle lanka on lanka.

  Mutta siis ihan mahtavaa että saa tietää mikä on suosittua! Vähän sama kun olin kerran bileissä jossa oli paljon optikoita ja en tajunnut mitään mitä ne puhui, ammattislangia, mutta se kuulosti kiinnostavalta ja tuli fiilis että on päässyt tirkistelemään johonkin sisäpiiriin :)

  Mutta tirkistelyavautumisen sijaan mun piti sanoa että ihan superhieno takki!!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Ellu-Kana ja heikku! Tosiaan menninkäishuppua tuo huppu muistuttaa.

  Kiva hertta että tykkäsitte! <3

  Aino, mä oon ihan huomaamattani ajautunut kierteeseen, missä teen vaan kaikkea tuttua ja turvallista enkä viitsi kokeilla mitään uutta. Ei siinä muuta mutta alkaa jo vähän kyllästyttää... Onnea paidanaloitusharkintaan!

  Jytis, joo, hih. En mä tiedä trendeistä, mutta perustan lausuntoni siihen, että toi on Ravelryn suosituin lanka. Voiko 70000 tyyppiä olla väärässä? (Voi.)

  VastaaPoista
 7. oih. ihana.

  mulla on kauhea jumi. mikään lanka tai tekele ei innosta. kieltäydyn ostamasta uutta lankaa koska pelkään, ettei sekään innosta. gngghg. mikä avuksi?

  VastaaPoista
 8. Suloinen takki :) Väri on aivan ihana ja mallikin vähän erilainen kuin ne perusneuleet.

  Mä oon kanssa haaveillut villatakini/paidan neulomisesta..Mutta jotenkin sitä on vaan niin "arka", kun ei ole koskaan (perun sanani, ala-asteella enulottiin villapaita), neulonut vastaavaa asiaa...
  Ehkäpä tästä rohkaistuneena aloitan näistä vauvojen/lasten neuleista :)

  VastaaPoista
 9. määkin löysin villatakkilangat kirppikseltä oliko se nyt toissa talvena... ohjekin olis katottuna. mutta vielä en oo kyllä varsinaisesti ees aikonu ryhtyä hommaan, tuntuu kertakaikkiaan liian isolta projektilta.

  mutta tää on tosi hieno, hertan vauva on varmasti kevään tyylikkäin beibe!

  VastaaPoista
 10. Liina, gnngh! En tiedä mikä avuksi. Jospa aika parantaa jumituksen. (Aika leimiä. Aforismisuoneni on tukossa.)

  Ja kiitti ElmiHelmi ja ellu! Mä itse asiassa eilen aloitin sitten villatakin. Tänä aamuna päätin kyllä purkaa sen. Mutta aloitettu on.

  VastaaPoista
 11. Onpa hieno takki! Huppu erityisesti on viehkeä.

  Mietin kuumeisesti, että miten nuo reunukset on neulottu?

  VastaaPoista