sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Paketti, ja mitä siitä sitten seurasi

Pakettien saamisessa on jotain jännää. Ei haittaa, vaikka tietäisikin sisällön. Postimatka voi olla täynnä yllätyksiä, vasta postissa paljastuva paketin muoto ja pakkaus ovat osa hauskuutta. Ja ajatus siitä, että joku on pakannut juuri tämän minun pakettini jossain, kukakohan ja missä?

IMG_3546

Tämän paketin osalta pakkaaja on tosin tiedossa, se on IST Craftin Ian Isle of Wight -saarelta. Paketista löytyi kaksi kauniinkaunista värttinää, Ianin huolella tekemiä.

IMG_3572

Raskaampi pähkinäpuinen värttinä pääsi heti tositoimiin, kehräämään Jamieson and Smithin shetlanninvillaa. 125 grammaa kaksisäikeistä worsted-paksuista, eli sellaista nallen ja seiskaveikan välimaastoa.

IMG_3607

Kehrätessä ehtii mietiskellä kaikenlaista. Sitäkin, että onko tässä mitään järkeä, lankaa kun on maailma täynnä. Mutta ei kaikessa tarvitse olla järkeä. Eikä maailma ole täynnä juuri minun itseni kehräämää, epätasaista ja virheellistä, mutta silti aika suloista shetlanninlammaslankaa.

Värttinäkehräämisestä voi lukea lisää vaikkapa Ullasta.

9 kommenttia:

 1. No ei tässä maailmassa tunnu muutenkaan paljon järkeä olevan eli anna mennä kehräten vaan. Superkauniita!

  VastaaPoista
 2. Hyvä pointti Jytis. Jatketaan samaan malliin!

  VastaaPoista
 3. voisitko järjestää joskus kerhossa pienen kehruushown? haluaisin nähä livenä miten se tapahtuu!

  VastaaPoista
 4. Tuntematon on tämä osa-alue elämästä myös mulle, joten ehdottomasti olisin kehruushown kannalla. Kiinnostaa!

  VastaaPoista
 5. Katotaan sitä shöytä vaikka sit ku kerho on mun luona!

  VastaaPoista
 6. Oi ei kuinka kaunista! Juuri kun etsiskelin värttinäkehruu-juttuja Ravelryssa, taitaa kehruukärpänen purra... Jo käsinkehrätyn langan hypistely kiinnostaa, sitä vaan ei misään taida saada käsiinsä ellei itse tee. Katsoisin mielelläni lisää kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 7. Virssu, kiitos! Kehrääminen on tosi addiktoivaa, suosittelen lämpimästi :) Ja värttinäkehräämisellä (rukkiin verrattuna) on helppo aloittaa, mä oon periaatteessa kova välineurheilija, mutta rukkia mun kämppään ei kyllä saa enää ahdettua mitenkään, vaikka miten olisi pieni ja moderni.

  Kehruutapaamisiahan voi bongailla Ravelryssa, en tiedä missäpäin asut mutta niissä lankaa olisi varmaan hypisteltävänä! (en ole tosin käynyt. oletan vaan.) Muutenhan ei auta kuin alkaa pyörittää sitä värttinää!

  VastaaPoista
 8. Niin ja lupaan laittaa lisää kuvia ensi kerralla!

  VastaaPoista
 9. Oi, nuo näyttää kauniilta, sekä vyyhdit että värttinät! Minä ajattelin vielä joku päivä toteuttaa sen ajatuksen, että kehrään kissankarvalankaa! :D Sitä kun kertyy varsinkin näin keväisin isoja palloja, varmaan niin paljon kuin jaksaisi harjata... :D

  Ei tosiaan aina tarvitse kaikessa olla järkeä, joskus tekee niin hyvää nauttia hitaista hetkistä ja vain tehdä jotakin terapeuttista. Varmasti tuo kehrääminenkin kuuluu niihin asioihin. :)

  VastaaPoista