maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kämmekkäät/kynsikkäät/rannekkeet

Tehtailin alkuvuodesta vähän kynsikkäitä. (Tai kämmekkäitä tai ranteenlämmikkeitä, mikä se poliittisesti korrekti kutsumanimi näille onkaan.)


Keltaiset palmikkoyksilöt tulivat ystävälle synttärilahjaksi. Lanka oli Handepandelta joululahjaksi saatua Jitterbugia. Ihana lanka!


Mustavalkoiset pakattiin niin ikään synttärilahjapakettiin ja postitettiin Ouluun. Langat jämiä, malli yksinkertaisista yksinkertaisin. Toivottavasti se kevät tulee näiden myötä pian Ouluunkin!


Turkoosit pikkupalmikkopötkylät lahjoitettiin kaverille Facebookissa kiertäneen käsityöhaasteen myötä. Lupasin tehdä jotain viidelle  ilmoittautuneelle, ja nämä olivat ensimmäinen tekele. Lanka kirpparilöytö parin vuoden takaa.


Näitä kämmekkäitä on ollut mukavan helppo ja nopea tehdä silloin, kun ei jaksa keskittyä minkään ohjeen seuraamiseen. Eli aika usein. Terveisin nimim. olen neulonut viime aikoina myös aika paljon tiskirättejä...

13 kommenttia:

 1. Rannekkeet on ilman peukkua, kämmekkäät on peukulla, mutta ilman sormia ja kynsikkäät on pienillä sormilla.
  Kynsikkäistä puhutaan myös mm. torimyyjän hansikkaina.
  Kivoja kädenlämmittimiä on syntynyt, viimeisten väri on ihanan pirteä.

  VastaaPoista
 2. Tykkään kaikista, mainio kämmekässarja! Oliko noihin palmikoihin jotain ohjetta vai omasta päästäkö vaan vetelit?

  VastaaPoista
 3. Nuo keltaiset ovat aivan erityishienot! Mainio väri langassa - ihan täydellinen keltainen, jota kovin harvoin löytää. Ja malli on tosi herkullinen myös. Tekee mieli tehdä palmikoita itsekin.

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä Samman kanssa nimistöstä. :)

  VastaaPoista
 5. Ja mää oon niin onnellinen, kun sain lahjaksi nuo keltaset kämmekkäät! (Peukalotkaan ei enää yhtään purista.) Tänään sormia vähän paleli, mutta ei haittaa, kun ne on niin hienot:)! Kiitos Ellu!

  -Sanski-

  VastaaPoista
 6. hih, samma ja tiivi, kiitos sanastotarkennuksista! postauksessa siis esitelty kahdet kämmekkäät ja yhdet rannekkeet.

  hertta ja laura, keltaisten kämmekkäiden palmikko-ohje on napattu ilona korhosen ja jenni östermanin neulekirjan lovejoy-villatakista. olisi tietenkin pitänyt mainita lähde tekstissä, sorry!

  sanski, kiva että kelepasi :)

  VastaaPoista
 7. Voi vitsi nää on hienoja!
  Miks mä oon niin laiska etten saa aikaiseksi byyyyyh! Aloitin säärystimet joulukuussa kun aattelin että ne on just tällaiset helpot pötköt ja projekti on sellaisella mallilla ettei tälle talvelle kyllä kerkeä.

  Mut toisaalta, jos nyt aloitan, mulla vois olla ens syksynä kämmekkäät..hmm..

  VastaaPoista
 8. Turkoosit ovat ollet jo kovasti käytössä, kiitos vaan!

  Kertoo Maiku joka ei jaksa kirjautua nyt sisään.

  VastaaPoista
 9. Jytis: Suomen sää on arvaamaton, ja kämmekkäitä voi hyvinkin tarvita vielä heinäkuussa! Säärystimiä kans! Älä siis lannistu. (Ja oikeesti toivotaan, ettei nyt silti tarvittais.)

  VastaaPoista
 10. Oho, taas olin vahingossa väärillä tunnuksilla sisällä! Mutta uskon, että asuintoveri on aika lailla samaa mieltä.

  VastaaPoista
 11. Vau, onpa hienoja, ihanat värit!
  Ja Jytis, ala hommiin hyvissä ajoin vaan, mullahan meni niihin elämäni ekoihin villasukkiin vaan 10 kk.. mutta kämmekkäiden tekoa olen minäkin suunnitellut, vaikka se vanha mies Puolangan kirppiksellä sanoikin että ne eivät toimi savotalla.. onkos niissä sitten mitään järkeä?!

  VastaaPoista
 12. siinäs kuulit jytis, kutimet mukaan kesälomalle vaan!

  maiku, hyvä jos eivät pahasti karvastaneet!

  eki, pahoin pelkään, että ei ole savotalle asiaa näissä kämmekkäissä. kertakaikkisen turhia kapistuksia siis!

  VastaaPoista
 13. Hertta, heh, vähän ihmettelinkin että kylläpäs Pekka on nyt kannustava tässä kämmekäs-asiassa :) Mutta siis kiitos kannustuksesta vaan kaikille, ryhdyn hommiin. Heti. Tai ihan pian.

  VastaaPoista