maanantai 7. maaliskuuta 2011

Neulepläähin nousu ja tuho

Pari viikkoa sitten kohtasin neulepläähin. Siis se neuleplääh, joka saa kaikki kesken olevat työt tuntumaan järkyttävän tylsiltä, kaikki langat ikäviltä ja kaikki mallit jo monta kertaa nähdyiltä. Yritin selättää pläähin väriterapialla.

IMG_3495

Malli: Öö... *muminaa* (sukista tuli täysin samanlaiset, tai ainakaan toisessa ei ole yhtään raitaa enempää kuin toisessa, ja kiilakavennuksetkin on identtiset, ja silmukoitakin on täsmälleen sama määrä kaikissa kohdissa)
Lanka: Four Seasons Gründl / Hot Socks Spectra (n. 85g)
Puikot: 2.0 mm

Sukissa posottelin simppeliä sileää neuletta neljän kerroksen raidoituksella. Jostain syystä tuo sileä neule on vaan lähellä sydäntä. Ja ohuet puikot. Mieluisin neuletyö onkin tällä hetkellä ehkä juuri tämä, sileäneulesukat ohuilla puikoilla. Tekisin mielelläni villapaidankin kakspuolosilla, mutta siinä uhkaa sitten jo tulla kärsivällisyyden rajat vastaan.

Nämä sukat matkasivat Ellun huusholliin lämmittämään varpaita. Toivottavasti kantapäät ovat kestäneet! Ja neuleplääh, niin. Se saatiin aika hyvin selätettyä. Nyt neulotuttaa jo taas, ainakin jo joka toinen päivä.

IMG_3498

6 kommenttia:

 1. Eksyin tänne ja ihastuin :) Äkkivilkaisulta blogi täynnä kaikkea ihanaa ja jännää..paremmalla ajalla täytyy tutustua paremmin :)

  VastaaPoista
 2. Kuva aiheutti tässä päässä neuleläähin, upeat sukat! Mutta kerropa, saiko yhdellä langalla noin hienot raidat vai vaihtelitko kahta kerää?

  VastaaPoista
 3. ElmiHelmi, kiitoksia ja tervetuloa jatkossakin!

  Sofia, jaoin kerän kahtia niin, että keränpuolikkaat alkoivat eri kohdasta värijuoksua, eli yhdellä kerällä pärjättiin.

  VastaaPoista
 4. Tuttu tunne toi neuloblääh. Se saattaa iskeä ihan yllättäen ja se ei ole kiva. Sillon kuin haluaisi vain äkkiä saada työn valmiiksi, ettei tarvitsisi neuloa enää, mutta kuitenkin kun se on valmis alkaa uusi into. :) Ps. tosi upeat sukat. :)

  VastaaPoista
 5. Kivat sukat! Välillä vain tulee neuleplääh, onneksi se paranee erilaisilla konsteilla. :)

  VastaaPoista
 6. kiitos sukista! ne on nyt testattu lapin ja pohjanmaan ääriolosuhteissa ja todistettavasti toimivat lämmikkeenä erinomaisesti.

  ei meinannut huvittaa tikkuaminen minuakaan reissussa, pläähin iskiessä neuloin pari tiskirättiä ja rupesin koukkuamaan kaulaliinaa. aivotonta hommaa, juuri sopivaa automatkatouhua!

  VastaaPoista