sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Melonisalaattia ja tsatsikia


Pientä hiljaiseloa ollut blogissa omalta osalta sillä on ollut pienoinen muuttorumba käynnissä. Kyllä, näillä helteillä laatikkojen kantaminen on erityisen mukavaa. Mutta homma on ollut täysin kaiken hikoilun arvoista sillä uudessa kodissani on hieno ruokapöytä. Ja kivoja keittiövehkeitä. Ja ruokaan intohimoisesti suhtautuva sekasyöjä joka uskaltaa maistaa omituisimpiakin ruokatestailuja.

Kokkailu on hieman jäänyt jalkoihin kaiken hikoilun keskellä, mutta on täällä kuitenkin saatu aikaan mun kaikkien aikojen lemppari kesäruokaa, feta-melonisalaattia.


Feta-melonisalaatti

salaattia
kurkkua
melonia (mikä vaan lajike sopii)
murennettua fetaa
tuoretta basilikaa
balsamicoa
oliiviöljyä


Ja hei olen aivan hurahtanut balsamicon ja oliiviöljyn valmiisen seokseen. Toin omani Norjasta mutta muistaakseni olen Stockan Herkussa nähnyt tätä. Okei, ei siinä kovin kova homma ole sekoittaa näitä itse mutta maku ja koostumus on ihan loistava.


Ja paras tsatsiki jota olen ikinä tehnyt syntyi Hesarin reseptillä jossa kikkana oli tuo kurkkujen itkettäminen. Hyvin irtosi turhat nesteet pois.


Tsatsiki

2 keskikokoista kurkkua
1-2 tl suolaa
4 dl paksua jogurttia
2 rkl smetanaa tai ranskankermaa
1-3 valkosipulin kynttä

Kuori kurkku ja raasta se. Lisää suola ja jätä vetäytymään huoneenlämpöön 20 minuutiksi. Valuta tai purista kuivaksi. Sekoita jogurtti ja smetana. Lisää kurkkuraaste ja purista valkosipuli joukkoon. Anna seistä jääkaapissa peitettynä vähintään noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Tarjoa leivän kera. 




9 kommenttia:

  1. kiitos näistä ja onnea kotiin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nyt vaan pitäisi löytää vielä jostain inspiraatiota tavaroiden järjestelyyn ja päättää kuinka monta raastinta, kippoa, kuppia, haarukkaa, muovirasiaa jne ihminen tarvitsee ja voiko ne kaikki mitenkään mahtua yhteen keittiöön..

    VastaaPoista
  3. Hei,

    tuohon tzatzikin reseptiin liittyen, kurkku kannattaa puolittaa ja halkaista, kaapia lusikalla siemenet pois ja sitten raastaa niin, että kuoret jäävät jäljelle. Tuo vähentää vetisyyttä ja valuttamista ei tarvitse tehdä kuin hetken. Samalla voi vähentää suolan määrää, mä laitan suolaa vain ripauksen. Toinen vinkki koskee valkosipuleja, mielestäni puristamalla valkosipulista tulee kitkerää. Litsaan kynnen kokkiveitsellä, kuorin sen ja silppuan, silpun koko riippuu ruoasta.

    VastaaPoista
  4. Hei,

    tuohon tzatzikin reseptiin liittyen, kurkku kannattaa puolittaa ja halkaista, kaapia lusikalla siemenet pois ja sitten raastaa niin, että kuoret jäävät jäljelle. Tuo vähentää vetisyyttä ja valuttamista ei tarvitse tehdä kuin hetken. Samalla voi vähentää suolan määrää, mä laitan suolaa vain ripauksen. Toinen vinkki koskee valkosipuleja, mielestäni puristamalla valkosipulista tulee kitkerää. Litsaan kynnen kokkiveitsellä, kuorin sen ja silppuan, silpun koko riippuu ruoasta.

    VastaaPoista
  5. Melonisalaatti on katettu pöytään. Hyvältä vaikuttaa! Lisäsin myös siihen myös minttua.

    VastaaPoista
  6. Luimupupu, todella hyvä kurkkuvinkki, kiitos! Ja juu, olen todennut saman tavan valkosipulinkynsille oivalliseksi. Johtuu myös laiskuudesta, ei jaksa tiskata puristinta :)

    Jonna, mainiota, minttu onkin hyvä lisuke tuohon, toivottavasti maistui!

    VastaaPoista
  7. Nam! Vaikuttaa tosi herkulliselta! Noita reseptejä täytyy kokeilla! :)

    VastaaPoista
  8. Viltsu, kiitos ja toivottavasti maistuu!

    VastaaPoista