tiistai 12. heinäkuuta 2011

Hyvää kreikkalaista Kalliossa


Ihan kuin olisi ulkomailla! Mutta onkin Kalliossa, Taverna Zorbaksessa. Hinnat ovat kovemmat kuin muissa seudun ravintoloissa mutta ruoka todella oli hyvää, raaka-aineet tuoreita ja hyvin valmistettuja. 

Syötiin valikoima kreikkalaisia alkupaloja eli Pikilia Orektikon (hinta kahdelle 20,90e) joka piti sisällään viinilehtikääryleitä, tsatsikia, oliiveja, fetaa, munakoiso-fetatahnaa, marinoituja jättipapuja, grillattua ja marinoitua kesäkurpitsaa ja latva-artisokkaa, marinoitua paprikaa, filotaikinaan tehtyjä fetapiiraita ja taramosalataa eli savustettua mätitahnaa sekä tuoretta leipää. Näyttää ehkä pieneltä mutta kun otettiin lisäksi vielä lisäksi grillattuja jättikatkarapuja sitruuna-oliiviöljymarinadilla (12,50e),  niin ei kyllä jäänyt mitään kaipaamaan.


Ruokalista on laaja, tunnelma kiva ja palvelu ystävällistä. Seuralainen kehui myös paikan lounasta eli iso peukku tälle.

8 kommenttia:

 1. Aaaaah, ihanaa! Tuonne on pakko päästä, jahka Helsinkiin päin poikkean!

  VastaaPoista
 2. Zorbas on mahtava! käytiin siellä suhteellisen usein kun asuttiin vielä huudeilla. vaikka ei kai täältä itä-helsingistäkään nyt niin pitkä matka sinne ole, kaksi metropysäkkiä :D

  pitääpä ehdottaa loman kunniaksi Zorbasvisiittiä kotona. luulen, että menee läpi :)

  VastaaPoista
 3. Zorbas rulettaa. Sinne vois poiketa vaikka täältä Tampereeltakin!

  VastaaPoista
 4. Joo mahtava löytö oli kyllä tää paikka. Useasti oon mennyt ohi ja katellut että pitäisi testata.

  Pääsi heti Kallion kivoimpien ravintoloiden listaan jossa tällä hetkellä köllöttelevät Weeruska, Du Dii ja Tuk Tuk. Ja kerrottakoon vielä loppuvinkkinä että Juttutuvan keittiö on syksyyn asti rempassa.

  VastaaPoista
 5. En oo ymmärtäny että tämmönen on. Myös se herttoniemenrannan kreikkalainen (eli thalassa) on superhyvä, suosittelen! Erityisesti Liinalle, joka siellä on varmaan käynytkin, koska tulkitsen että sinne olis vielä lyhyempi matka!

  VastaaPoista
 6. Oooo, näyttää niin hyvältä. Tuonne mä haluaisin syömään jos mä JOSKUS vielä pääsen Helsinkiin!

  VastaaPoista
 7. hanna joooo! se on mainio! pitäiskin ehkä mennä sinne uudestaan. (lyhyt matka ei kyllä aina ole etu. tätini asuu thalassaa vastapäätä ja on tämän seurauksena väistämättä myöhässä.)

  VastaaPoista