maanantai 14. marraskuuta 2011

Virkattu poliisiauto

Kyllä, luit otsikon aivan oikein. Törmäsin tähän Facebookissa, enkä malta olla vinkkaamatta täälläkin. Tässä on projekti, joka on mielestäni aika mainio. Ja sellainen, joka ei kyllä minulle putkahtaisi päähän ikinä.Kaija Papu on tamperelainen taiteilija, joka on päättänyt virkata poliisiauton! Projekti on niin työläs, että se on venähtänyt suunnitellun yhden vuoden sijaan jo yli kaksivuotiseksi. No ei ihme, kun yhden renkaan virkkaamiseenkin menee kuukausi.

Aikamoista! Jään innolla seuraamaan lopputulosta. Ensi kesään mennessä pirssin pitäisi tulla valmiiksi, sillä auto tulee esille Helsingin nykytaidemuseoon Kiasmaan. Aion todellakin mennä katsomaan.

Kaija Papu pitää auton virkkaamisesta blogia täällä. Taiteilijan omat sivut kannattaa katsoa myös. Yle uutisoi tästä viime viikolla, ja täältä pitäisi löytyä juttu.

Go Kaija Papu!

Kuva taiteilijan oma, täältä.

7 kommenttia:

 1. Tallinnassa oli yhdessä näyteikkunassa virkattu/neulottu tms. polkupyörälle tangon ympärille "asu". Ihan eri mittakaavan projekti kyllä, mutta tulipahan vaan mieleen. Oli aika symppis!

  VastaaPoista
 2. Merituuli: oon suunnitellut jo pitkään pyörän pukemista, mutta enpä vaan ole saanut aikaiseksi. Siksi mistään poliisiautoista ei mun kohdalla kannattais edes puhua...

  VastaaPoista
 3. Tullessani lukemaan juttua kuvittelin kohtaavani ihan eri kokoluokan poliisiauton, mutta tämähän onkin ihan jotain muuta kuin lastenkutsuauton kokoluokkaa ;-) Tsempit virkkaajalle, minulle tuo olisi ikuinen projekti.

  VastaaPoista
 4. näinkin sattumalta tuosta jutun uutisissa. aika hurja projekti!

  VastaaPoista
 5. :) Kaija ja Aino Louhi ovat tehneet jo pitkään noita virkkaus ja neulonta taideprojekteja. Itse asiassa en tiennytkään tästä Kaijan poliisiautosta vaikka kamuja ovatkin:) Taitaa viedä liikaa aikaa nykyään tämän oman arjen pyörittely. Mutta onneksi täällä blogimaailmassa törmää välillä kamujen tekemisiin:)

  VastaaPoista
 6. suolaajahunaajaa: toisaalta jos tällä hurauttaisi lastenkutsuille, niin millainenhan menestys se olisi?! No ehkä auto ainakin entinen sen jälkeen...

  ellu: ai että ei oteta tuollaista H&K:n seuraavaksi yhteisprojektiksi?

  Weekdaycarnival: juu, muistan myös ne puujutut tai siis missä puut puettiin neuleisiin. Sarjakuvistaan tykkään myös kovasti!

  VastaaPoista
 7. Huh, pakkohan tuota on mennä Kiasmaan katsomaan kun se on valmis!

  VastaaPoista