maanantai 23. tammikuuta 2012

Kuoharin mentävä risotto

Vaalihuuma nousi sunnuntai-iltana siihen malliin, että olihan se kuohari korkattava. Arkena sitten mietittiin, mitä loppupullolle tehtäisiin. Naapuri onneksi valisti, että sen voi piilottaa risottoon. Ja näin tehtiin. Tuloksena aivan oiva kasvisrisotto, johon päätyi mm. omena ja pakasteherneitä (operaatio pakastimen tyhjennys etenee!)

Omena-hernerisotto

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
voita
1 omena
pakasteherneitä (noin 150 g)
3 dl risottoriisiä
2 dl kuohuviiniä
7-9 kasvislientä
voita
loraus kermaa
parmesanraastetta (vajaa 2 dl tai vähemmänkin)
suolaa
mustapippuria
persiljaa

Kuullota sipulit voissa. Lisää omena ja herneet ja freesaa vielä hetki. Lisää risottoriisi ja kuullota läpinäkyväksi. Lisää kuohari ja anna haihtua puolet. Lisää vettä vähitellen. Tuo 7-9 dl on ihan summittainen arvio. Itse laitoin niin kauan kun tuntui nestettä imevän. Riisiä ei kannata keittää liian kypsäksi, vaan jättää hieman pureskelun tuntua. Mutta ei liikaa tietenkään! Lisää reipas loraus kermaa ja lopuksi mausteet, parmesan ja persilja. Syö!

Olipa hyvää! Ei tosin mitään terveysruokaa... Aloitetaanpa se keveämpi ja terveellisempi ruokavalio sitten huomenna. Joo joo.

5 kommenttia:

  1. Tjaa, täältähän löytyi taas ruokaohjeet pariksi seuraavaksi päiväksi: huomenna pyöräytän piirakan (valmistaikinasta tosin) ja keskiviikkona syödään risottoa. Kiitos oivista ohjeista!

    VastaaPoista
  2. Oijoi, kuulostaapa kivan jännältä! Eipä olisi ikinä itselle tullut mieleen yhdistää omenaa, herneitä ja persiljaa. Mutta varmasti testaan!

    VastaaPoista
  3. Sannis: hyvä! Se kyllä auttaa arjessa, kun tietää pari päivää eteenpäin mitä syö.

    Jytis: nyt ku sanoit, niin kuulostaahan tuo vähän villiltä... Mutta ei ollut huono ei, kokeilepa.

    VastaaPoista
  4. Uiui, kuulostaa ihanalta! Sitä päivää ei tosin vielä ole tullut vastaan, että kuohuviiniä jäisi yli... :)

    VastaaPoista
  5. No joo, mutta se on kato nämä kahden aikuisen vaalivalvojaiset, joihin osallistuu myös yksivuotias (joskin nukkumalla mtta läsnä silti).

    Ja Jytis: onhan noi kaikki vihreitä!

    VastaaPoista