sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kesän helpoin suklaakakku

Suklaahammasta kolotti taannoin (tai joka päivä kai sitä nyt kolottaa), ja halusin tehdä mutakakun. Halusin siitä vegaanisen, mutta googletuksen tulokset olivat laihanlaiset. Mutta miksipä sitä mennä merta edemmäs kalaan, kun on meidän maanmainio kakkupaakari Ellu!

Eihän nyt yksi jälkiruoka riitä mihinkään. Tässä suklaakakku ja kaveri.
 Tällaisen ohjeen sain. Ellu oli saanut tämän työkaveriltaan ja muokkaillut hieman. Tässä mun muokkaukset:

Suklaakaakku

3,5dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
1tl ruokasoodaa
½tl suolaa
vajaa 2,5dl sokeria
rouhittua vegaanista suklaata
1,25dl öljyä
2,5dl kylmää vettä tai kahvia (laitoin vettä)
2-3tl vaniljasokeria
2rkl omenaviinietikkaa (tai valkoviiniversio, kunhan ei perusetikkaa)

Sekoita kuivat aineet. Toisessa kulhossa sekoita vesi/kahvi ja öljy kunnolla. Yhdistä nämä seokset ja lisää joukkoon myös suklaa. Lisää vielä etikka ja sekoita oikein hyvin (tässä vaiheessa seos alkaa kuplia). Kaada öljyttyyn ja jauhotettuun vuokaan. Paista 190 asteessa n. 30 min.

HUOM! Jos haluaa saada mutakakkumaista koostumusta kakkuun, kannattaa paistaa vähemmän aikaa. Meillä uuni on sen verran kipakka, että paistoaikaa kannattaisi lyhentää varmaan kymmenenkin minuuttia. Sitä kokeillaan seuraavaksi.



Jäätelöä tai vaniljakastiketta vaan kyytiin, tuoreet marjat sopivat varmasti mainiosti.

EDIT: Hyviä mutakakkuohjeita (ei ole pakko olla vegaanisia) otetaan vastaan - vinkkaa ihmeessä kommenttilaatikkoon!

5 kommenttia:

  1. Onpa mehevän näköinen kakku! Voisinkin yllättää siipan joku päivä suklaakakulla, hän kun on sellaisten perään :)
    Minultakin löytyy vegaanisen mutakakun ohje, joka on toiminut erittäin hyvin. Lopputulos on just sellainen tahmean mutainen, nam.
    http://aistitasolla.blogspot.fi/2011/08/uunipaivan-satoa.html

    VastaaPoista
  2. Sun kakku näyttää hyvältä! Ja tosiaan tuo paistoaika on sulla paljon lyhyempi. Pitää olla itsekin rohkea ja ottaa kakku aiemmin uunista!

    VastaaPoista
  3. ja siis tää on todellakin nimensä veroinen, eli kesän helpoin. oon leiponu jo aika monta kertaa, ja kaikki tykkää. kiitos, kun jaoit ilosanomaa!

    ellu (joka ei jaksanut kirjautua)

    VastaaPoista
  4. Ihana kakku! Ja vielä helppo tehdä. En laittanut ollenkaan suklaata ja hyvää tuli... ei liian makea, täysosuma kertakaikkiaan. Kiitos ohjeesta!

    Leena

    VastaaPoista
  5. Todella hyvä kaakku, vaikka suklaarouhetta ei ollutkaan. Kiitos tästä!

    VastaaPoista