perjantai 14. kesäkuuta 2013

Vanukkaan värinen tuoli

Okein on hyvin palvellut noin vuonna 2000 Turun Auta Eevaa auttamaan -kirppikseltä ostamani tuoli. Ollut osa monen kodin sisustusta ja nyt viime vuodet parvekekäytössä. Jotenkin kuitenkin rupesin kaipaamaan vähän raikkaampaa väritystä ruskea-beigelle tuolille, ja suunnittelin maalaavani sen joksikin ihanaksi sitruunankeltaiseksi.


Maalasinkin! Melkein hyvä tuli. Tai hyvä muuten, mutta väri muistuttaa livenä ihan Alpron vanilja-soijavanukkaan purkkia. Ei ihan oikea mielleyhtymä, kun tavoitteena raikas sitruunasooda.


Saa kuitenkin kelvata, ja hyvinhän se istuu osaksi parvekkeen sisustusta vanukkaan värisenäkin. Parveke tosin on aivan täysin keskeneräinen: pöytä menee vaihtoon, arkun maalaan valkoiseksi ja tulossa on myös hetkenä minä hyvänsä ja ihan tuota pikaa ennennäkemättömän vehreä yrttiviljelmä. Onhan tässä kesää jäljellä!

Saattaa näyttää siltä, että pöydällä on joulukuusen matto. Saattaa olla, että ensi jouluna kuusen matto näyttää parvekkeen pöytäliinalta.

13 kommenttia:

 1. Onpas symppis partsi. Onko siinä lasit? Sano, että on, niin saan tekosyyn sille, että meidän partsilla on kaksi ankeaa tuolia ja yksi ankea purkki tähtisilmiä.

  VastaaPoista
 2. Ei oo yhtään vanukas, vaan kiva. Meillä on partsilla yhdet futiskengät (ei mun) ja vaaleanpunainen lapio (ei sekään mun). En vaan osaa ottaa (avo)parveketta haltuun. Tuun teille inspiroitumaan tai ainaki kadehtimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. parvekekahvikutsu voimassa koko kesän, tervetuloa!

   Poista
 3. Minusta se tuoli vanukkaan värinen alunperinkin, sellaisen tumman lohkeavan jacky-vanukkaan, joita lapsena saimme perjantaisin, jos olimme olleet kilttejä ja vaikka olisimme olleet vähän tuhmiakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, taidat olla oikeassa :D

   Poista
  2. Joo siis mä luulin kanssa että vanukas viittasi tuohon alkuperäiseen väriin! Vallan mukavalta näyttää parveke. Ja nyt mun tekee mieli vanukasta.

   Poista
  3. No ehkä tän tuolin sitte kuuluu olla vanukkan värinen :) tervetuloa parvekevanukkaalle anytime!

   Poista
 4. Tulipas siitä kiva! Parveke näyttää oikein viihtyisältä.

  VastaaPoista
 5. käytitkö Ellu kookosmaalia vai mitä? Harkitsin itse kookosmaalin keltaista tuolia...millä poistit maalit ensin? Minusta toi on ihana keltainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en, mitä on kookosmaali? Kuulostais kyllä tämmöisen kookosfanin valinnalta! En juurikaan poistellut ruskeaa maalia, hioin vaan ja päästelin keltaisella päälle. Kyllähän se aika monta kerrosta vaati...

   Poista
  2. Tässä on kookosmaalista:
   http://www.bloom.fi/index.php/huonekalut/kookosmaali
   Mulla odottaa tuolla kaapissa ihan maalinpoistoaine, mutta pelottaa jotenkin alkaa sen kanssa läträämään...

   Poista