tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ihana kesäkahvila Helsingin Hella

Maakuntamatkailut on tältä erää saatu päätökseen eli kaupungissa ollaan taas. Mutta onneksi on lomaa jäljellä, koska kesä-Helsinkihän on aivan paras!

Tänään retkikohteena oli moneen otteeseen ylistetty ihana kesäkahvila Helsingin Hella, jonne teimme treffit Ellun kanssa. Kahvila sijaitsee Helsingissä Laajasalossa lähellä Aino Acktén huvilaa. Herttoniemestä lähimmäksi pääsee bussilla 88, mutta jos vain mahdollista, niin suosittelisin hyppäämään pyörän selkään!


 Kahvilasta on kirjoitettu Helsingin Sanomissa, sitä on hehkutettu Facebookissa ja siitä on kirjoitettu blogeissa (itse löysin nopealla googlettamisella ainakin nämä kolme postausta). Suosio lienee yllättänyt kahvilan perustajat. Kuulimme, että heinäkuun alussa avatussa kahvilassa on ollut joka päivä satakunta kävijää. Alun perin kahvilan piti olla auki heinäkuun ajan, mutta tänään meille sanottiin, että kahvila on auki viimeistä viikkoa.

Mutta ei hätää, vielä ehtii maistamaan esimerkiksi maukasta, kylmää tomaatti-mantelikeittoa.


Kahvilan astiat ovat ihanat, ja leivät tarjoillaan hauskasti paperipussissa.


Kyllä kelpaa maistella luomuomenamehua tällaisesta lasista.

Ja hörpätä kahvit söpöstä kupista.


Ruuan jälkeen onkin hyvä hetki lukea mukaan pakattua reissukirjaa.


Kolmen aikuisen ja kolmen lapsen seurueemme oli varsin tyytyväinen kahvilan tarjoiluihin ja tunnelmaan. Suosittelemme! Jostain syystä kameraan ei tallentunut julkaisukelpoista kuvaa itse huvilasta, jonka pihalla kahvila siis on, mutta menkää itse katsomaan!

Herkku ja Koukku on muutenkin reissaillut kesän aikana, joten jonkinlaista reissuraporttia on varmastikin luvassa. Stay tuned!

2 kommenttia:

  1. kiitos retkiseurasta! oli kyllä kiva paikka. ja ettei vaan olisi ollut tuossa postauksen lopussa blogin historian eka tiiseri :)

    VastaaPoista
  2. No onhan tässä jo viidettä vuotta bloggailtu, et eiköhän ollut jo korkea aika ensimmäiselle teaserille!

    VastaaPoista