keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Kesäkääryleitä ja pähkinä-kookossoosia

Kaikki maailman ihmiset ovat tietenkin tehneet jo kevät- tai kesäkääryleitä aikapäiviä sitten (Jytiskin moneen otteeseen), mutta minä sain aikaiseksi vasta nyt. Kääryleet tulivat mieleeni, kun yritin keksiä jotain kesäistä ja kevyttä tarjottavaa kaverille, joka tuli kyläilemään ennen työvuoroon menoa. Eikä tarvinnut valintaa katua, sillä kääryleet olivat mahottoman hyviä! Rullien pyörittely ei jääne viimeiseksi kerraksi (semminkin, kun kaappiin jäi aika pino noita riisipapereita), oli se sen verran helppoa ja kivaa puuhaa. Rullat soveltuvat myös kätevästi monenlaiseen ruokavalioon.


Tein kääryleet pitkälti Chocochilin ohjeen mukaan. Riisipaperin sisään upposi porkkanaa, avokadoa, riisinuudeleita, pinaattia, savutofua, korianteria ja minttua. Riisipaperin käsittely alkoi sujua ihan kivasti, kun hommaan sai muutaman harjoituskappaleen jälkeen vähän tuntumaa. Ei näistä nyt mitään muotovalioita tullut, mutta makuhan se tärkein...


Kääryleille Chocochilin ohjeella tekemäni dippisoosi oli pähkinän ja kookoksen ystävälle varsin herkkua. Sooseja voisi olla monenlaista, ja tämä on varmaan sieltä tuhdimmasta päästä. Se ei oikeastaan haitannut, kun muutenhan nämä ovat vallan kevyttä syötävää. Uppopaistettujen versioiden kanssa yhdistelmä voisi olla vähän liikaa!


Kastike kesäkääryleille

2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
2 rkl kookosmaitoa
2 rkl Ketjap manis -soijakastiketta
Chilikastiketta maun mukaan
1/2 limen mehu
vettä (tarvittaessa)
suolaa (tarvittaessa)

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Dippaile!

11 kommenttia:

 1. Kauniita! Ja todella herkullisen näköisiä! Siippa aina intoilee noista, mutta itse en ole koskaan maistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kuule mitatuliluettua, ota siippa kainaloon ja tuu meille rullia askartelemaan! näistä saisi aika helposti tehtyä sunkin vaativaan ruokavalioon sopivia versioita :)

   Poista
 2. Mahottoman hyviä oli, kiitos vaan! Vähintään soosia aion tehdä itsekin, että kiitos myös reseptistä. Veikkaan, että se sopii myös esim. joillekin grillijutuille.

  - Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, soosi oli huipppua! toki samantyyppistä on nähty tässä blogissa ennenkin. mutta toimii taatusti grilliherkkujen kera

   Poista
  2. ! (jäi puuttumaan tuosta lauseen lopusta)

   Poista
 3. Minusta nämä ovat oikein muotovalioita! En oo varmaan koskaan tehnyt kesäkääryleitä kesällä, mutta huomenna teen. Ja tuota soosia kans! Maapähkinävoi, rakkauteni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuli mieleen, että kesäkaali sopisi näihin kans varmasti hyvin. testaapa! ja soosia tietty kans!

   Poista
 4. Opin itse Vietnamissa tekemään nuo rullat kostean pyyhkeen päällä, sillä silloin ei tarvitse kastaa riisipaperiarkkia veteen, jolloin se saattaa imaista liikaa nestettä ja repeillä. Rullaaminen on helpompaa.

  http://dzinninajatuksia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. nää näyttää mun kesäloman hittiruualta eli pakko ainakin kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hittiruokapotentiaalia on kyllä reilusti! hyvää kesälomaa!

   Poista