maanantai 6. tammikuuta 2014

Sitruuna-banaanihilloke. Ja ähky.



Hyvää uutta vuotta hei! 

Huh, onneksi nyt alkaa paluu arkeen, mun vatsa ei olisi enää kestänyt yhtään vapaapäivää. Hirvee ähky. Olohousut repee.

No mutta. Jospa vielä joskus pystyisi ajattelemaan syömistä, niin tässä oiva vinkki vaikkapa brunssille. Tein joululahjaksi Pumpkin Jam -blogista napattua sitruuna-banaanihilloketta, joka olikin varsin pirteä tuttavuus. Ohje alla. Tosi kiva. Yllättävä!

Sitruuna-banaanihilloke (kaksi pienehköä purnukkaa)

400 g banaania (3 isoa banaania)
200 g sitruunan hedelmälihaa (4-5 sitruunaa)
1 vaniljatanko
0,5 tl maustepippuria
0,5 tl kardemummaa
1 dl sitruuna-valkoviinietikkaa (käytin perus valkoviinietikkaa)
1 dl vettä
ripaus suolaa
3 dl hillosokeria

Kuutioi banaani ja sitruunoiden hedelmäliha. Halkaise vaniljatanko. Laita hedelmät ja vanilja kattilaan ja lisää muut aineet lukuun ottamatta hillosokeria. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen n. 20 minuuttia. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä vielä 10 minuuttia. Nostele kanelitangot pois. Voit halutessasi soseuttaa hillokkeen tasaiseksi sauvasekoittimella. Lusikoi hilloke puhtaisiin purkkeihin, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.



Sitruuna-banaanihilloke sopii kuulemma erinomaisesti vuohen- tai lampaanmaidosta valmistettujen, pehmeiden ja kypsien juustojen kera. Lisäksi hiloketta suositellaan nautittavan paahtoleivällä voin ja tuorejuuston kanssa.


3 kommenttia:

  1. Minä postasin viime vuonna rommilla maustetusta banskuhillosta,joka sekin oli tosi hyvää:) Hyvä keino myös käyttää tummuneet basnskut pois:)

    VastaaPoista
  2. PIti tulla tänne korjaamaan kun muistin väärin,sillä hillon tein jo vuonna 2012 eli kaukainen muisto siis.Vaniljalla ja sitruunalla maustoin minäkin hilloni.
    http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2012/10/vaniljainen-banaanihillo.html

    VastaaPoista
  3. Mmm, toi banaanitoffee-vertaus saa mut unohtamaan ähkyni välittömästi :) Mutta sopisi se rommikin varmasti mainiosti banaanihillon joukkoon.

    VastaaPoista