tiistai 24. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 24: Herkku ja Koukku paljastaa syvimmät salaisuudet

Jouluaatto! Päättelimme, ettei viimeiseen luukkuun ehkä kannata jättää mitään lahjavinkkejä tai askarteluohjeita, ja toivotaan, että ne ruuatkin on jo vähintään suunniteltu, jos ei jo tehty.

Olkoon tämä sitten Herkun ja Koukun paljastusten luukku. Vaikka blogiin tuodaan ja kuvataan ne valmiit herkut ja koukut, tapahtuu sitä kulisseissakin. Aloitetaan vaikka pikkujouluista, joissa siis näytti tältä (linkki).

Kuka tuo mitäkin -viestittely kävi etukäteen hurjana: suunnitelmissa oli itsetehtyä balsamicosiirappia, vadelmaista raakakakkua, punajuurisipsejä... Todellisuudessa punajuuret olivat homehtuneet jääkaappiin, raakakakun pohja-ainekset ottivat niskavoiton sauvasekoittimesta, jonka jälkeen leipoja söi pohjan sellaisenaan ja tuli pikkujouluihin kaupan kautta kainalossaan vihreitä kuulia ja fazerminttejä. Ja se itse tehty siirappi jämähti purkkiin, kas näin:


Olisihan näitä kertomuksia vaikka kuinka, muttei nyt romaania kerralla, vaan lyhyt listaus:

- Maailman kaunein ja helpoin leipä on kerännyt kovin kiitosta ja suosiota. Herkkukoukkulaisista vain yksi on onnistunut tämän leivän leipomisessa.

- Toissa syksynä puhuimme Gloria Blog Awardseista ja ehdolle asetetuista blogeista, ja mietimme, että höh, me ei kyllä koskaan päästä tällaisiin ehdolle. Noooo, jokunen kuukausi gaalan jälkeen huomattiin sähköpostin roskapostikansiosta tai jostain sellaisesta, että meidät olisi haluttu asettaa ehdolle. Sen koommin ei ole tällaisia ehdoteltu.

- Myös ihana lankakauppa Kerä piti Helsingissä bloggaajailtaa, eikä meitä kutsuttu ja osa oli vähän, että höh. No sieltä samasta roskapostikansiosta löyty sekin kutsu sitten jälkeenpäin.

- Ilmaistuotteita tai -lahjoja tai muitakaan emme ole montaa kertaa vastaanottaneet, kun olemme halunneet pitää tämän vaan harrastuksena ja riippumattomana sellaisena. Paitsi kerran kyllä on otettu vastaan siideriä ja sitten pidettiin piknik!

- Blogissa on viljelty termejä asuintoveri, testimaistaja, ystävä. No ne ovat synonyymejä heilalle, poikaystävälle, avo- tai aviopuolisolle. Statukset ovat vuosien aikana vaihdelleet, mutta miksi noita termejä on viljelty, on vähän hämärän peitossa.

- Ne samat asuintoverit ovat aika usein valokuvanneet ja kokanneetkin, kuten tässä tapauksessa.

- Kuulkaas tytöt -lausahdustakin on viljelty, siitä on tullut meidän sisäpiirin vitsi. Ekan kerran se kuultiin, kun yksi meistä ilmoitti muille olevansa raskaana ja sitä jännitti kamalasti ja sitten suusta pääsi aivan älyvapaa "Kuulkaas tytöt!". Kuulkaas tytöt on vauvauutisten takia kajautettu tuon kerran jälkeen viidesti ja kerran myös erouutisen yhteydessä. Dramatiikkaa siis löytyy kudinten kilkuttamisen lomassa.

- Ja lopuksi: Herkun ja Koukun Eki ei ole mies.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin! Paljastakaa tekin armaat lukijat ihmeessä jotain itsestänne!

Kuva kierrätetty jouluaatosta kahden vuoden takaa: http://herkkujakoukku.blogspot.fi/2011/12/joulukalenterin-luukku-24.html


15 kommenttia:

 1. Ihana toivotus :) oikein hyvää ja rauhallista joulun aikaa ja kaikkea hyvää tulevaan vuoteen.

  VastaaPoista
 2. Ootte ihania <3!

  äitiliini

  VastaaPoista
 3. Kiitokset mukavasta joulukalenterista, aamun avauksesta :) teille herkku- ja koukkulaiset. Hyvää Joulua ja onnea uudelle vuodelle 2014!
  Parla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Joulukalenteri on aina iso ponnistus, mutta se palkitsee kyllä. Kaikki nämä kommentit luonnollisesti ilahduttavat. Kiitos!

   Poista
 4. Whaaaaat toi viiminen paljastus! Kiva tietää tämä pikku seikka näin kuuden vuoden seuraamisen jälkeen, vaikkei Ekin sukupuolella nyt sinänsä väliä olekaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii (silleen naisellisesti)! Ei ollut tarkoitus pantata kuutta vuotta, mä ite aloin miettimään vasta ehkä viime vuonna, että luuleekohan muuten ihmiset että mä oon mies..? Tietty toi lempinimi antaa aika vahvan viitteen siihen suuntaan!

   Poista
 5. Voi ei :) Alettiin miettiä, et ehkä toi Eki tosiaan antaa hieman maskuliiniseen viittaavia merkkejä... Mutta eikö oo kiva, et nyt kerrottiin! Hyvää joulua sullekin, arvoisa pitkän linjan seuraajamme!

  VastaaPoista
 6. Olipa ihana joulupostaus! Hyvää joulua teille!

  VastaaPoista
 7. Hyvää Joulua kaikille herkkujakoukkulaisille. On jouluyön rauhallinen hetki ja aikaa vilkaista joulunajan viimeistä luukkuanne. Kivat tunnustuksenne sai hymyn huulille!
  -telle-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää joulua! Muistahan myös nukkua välillä, Telle :)

   Poista
 8. Ihania paljastuksia ja yllätyksiäkin näin kuuden vuoden jälkeen... :)

  VastaaPoista
 9. Super Herkut ja koukut! Mahdollisesti lempipostaukseni koko blogimaailmassa. Strömsö-joulua!

  VastaaPoista