Paukkuperjantaista päivää! Minun vastuullani oli taannoisissa Herkun ja koukun pikkujouluissa tuoda tarjolle glögiä. Ensin meinasin ruveta keittelemään liemiä perinteisesti punaviinistä, mutta viime hetkellä sainkin päähäni testata siideriversiota. Googlettamalla päädyin Nigella Lawsonin Mulled Cider -reseptin äärelle, ja se vaikutti vallan passelilta. Mausteet mittailin hieman summittaisesti (eli niitä meni kattilaan enemmän kuin ohjeessa, mutta itse asiassa olisi voinut olla vieläkin enemmän!) ja laakerinlehtiä ei sattunut olemaan. Lisäksi glögi hautui miltei tunnin, mikä ei ainakaan huonontanut asiaa.
Suosittelen testaamaan vaihtoehtona viiniglögille!
Siideriglögi
1 litra siideriä (käytin kuivaa Magnersia)
0,6 dl tummaa rommia
2,5 dl omena-inkivääri-yrttiteetä (käytin omena-sitruunaa)
40 g ruskeaa sokeria
2 klementiiniä
4 neilikkaa
2 kardemummansiementä
2 kanelitikkua
2 tuoretta laakerinlehteä (ei ollut)
Kaada siideri, rommi ja tee kattilaan. Lisää sokeri ja lämmitä miedolla lämmöllä. Halkaise klementiinit ja työnnä niiden sisälle neilikat. Lisää kattilaan. Halkaise kanelitikut ja lisää kattilaan muiden mausteiden kera. Lämmitä, kunnes juoma miltei kiehuu. Tarjoile.
Hyvä paukku!
VastaaPoistakyllä, hyvin paukkui!
Poista