sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 22: Jenkkijoulua!


Howdy!

Kävin kurkkaamassa miten joulunvietto etenee Amerikan mantereella. Tarkemmin sanottuna Floridassa, ja siellä pääasiassa Miamissa. No vauhdikkaastihan se eteni, kuten kuvasta näkyy. Joulukoristelu siellä todellakin osataan. Asutusalueilla tuli vastaan lattiasta kattoon jouluvaloilla, puhalletuilla ja muovisilla soivilla ja laulavilla jne. pukeilla ja Disney-hahmoilla vuorattuja taloja. Silmiin sattui.

Mutta lähinnä se oli tätä. Palmuja ja kaupungissa pilvenpiirtäjiä.


Reissun aikana siellä juhlittiin myös Hanukkaa sekä Kiitospäivää. Mua olisi kiinnostanut ne Kiitospäivän sapuskat kovasti, mutta koska en löytänyt vegeversiota ateriasta, päädyinkin syömään parasta omenapiirakkaa EVER. Pakko opetella tekemään tällaista. Ja symppis oli myös diner, jossa sitä tarjoiltiin.Matka vei myös Amerikan eteläisimpään kärkeen, Key Westiin.


Siellä oli tosi nättiä. Ja kahden leipomon välillä kiistaa siitä, kumpi tekee parhaimmat kansallisherkut, key lime piet, eli limettipiirakkat. Kumpikin pakkasi ne tökerösti muoviin mutta maistui, jo vain.
Reissun ehkä kohokohta oli, kun pääsin ekaa kertaa elämässäni Walmartiin. Eli paikalliseen jättiläismarkettiin. Siellä pakkaukset ja ihmiset olivat isoja. Siis ihan järjettömiä. Kaikkialla oli myös hulluna light- ja diet-tuotteita, mutta samalla myös sokeria oli tuutattu kaiken maailman tuotteisiin. Murohylly oli kuin karkkihylly.


Kaupassakäynti oli muutenkin hauskaa. Marketista saattoi löytää samalta hyllyltä kuulolaitteen, ranskanperunaviipaloijan, laihdutusvyön ja tortillan muotoiljahärvelin.


Ja mitäs muuta. No rannalla tuli oltua.Ja NHL-matsissa. Ennen peliä, sekä sen aikana, yleisöstä bongailtiin ihmisiä screenille. Ja sitten ne vilkuttivat iloisina ja onnellisina. Itse iloitsin mahdollisuudesta juoda olutta katsomossa.


Ja tietty amerikkalaisia aamiaisia tuli nautittua. Muovitörpöissä on siirappia. Nätisti ne munat ja pekonit ja pannukakut oli aseteltu samalle lautaselle. Kerran testasin puuroa, se tarjoiltiin ruskean sokerin ja rusinoiden kanssa. Sokeria, ja taas lisää sokeria.


Vaikka siellä kaikki oli isoa ja kreisiä ja sokerista ja moni asia hassua ja lämmintä ja aurinkoista, jotenkin oli helpottavaa tulla takaisin näihin maisemiin viettämään joulua. Täällä joulukoristelut ja tunnelma ja kaikki on jotenkin, noh, luonnollisempaa.4 kommenttia:

 1. Voi voi että tuli nyt Miami-ikävä näistä kuvista;minähän asuin siellä jonkin aikaa (Miamin Hollywoodissa...) Ja eka kerran kun sinne tulin,lennolla Venezuelasta ,oli just joulun alla ja oli hassua nähdä kaikki jouluvalot palmuissa;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, no kappas! Voi vitsi, sitten tiedät varsin hyvin mistä puhun :)

   Poista
 2. Ah, näitä reissujuttuja on aina niin hauska lukea, kiitos!

  VastaaPoista