Moni arvatenkin aikoo leipoa pipareita tulevana pitkänä viikonloppuna - tai ainakin ennen joulua. Tässä neuvo oiva: ota osa taikinasta talteen, pistä pakkaseen ja syö myöhemmin vaniljajäätelön kera!
Ohje julkaistiin alunperin kaksi vuotta sitten Herkun ja Koukun joulukalenterissa, ja sitä on kyllä ehditty kokeilla moneen otteeseen. Niin hyvää, että piparkakkutaikinaa kannattaa tehdä jo tämän takia, vaikka ei leipomisesta perustaisikaan.
Tässä ohjessa kaikessa ihanassa yksinkertaisuudessaan, kokeile ihmeessä.
Piparkakkutaikinajäätelö
1,5-2 dl vaniljajäätelöä (per syöjä)pieni köntti piparkakkutaikinaa
Annostele jäätelö kulhoon, anna sulaa tovi jotta saat jäätelön notkeaksi. Nypi piparkakkutaikinasta sormen pään kokoisia paloja ja sekoita joukkoon. Osa paloista saa sekoittua kokonaan, osa saa jäädä isommiksi paloiksi. Laita takaisin pakkaseen ja jäädytä uudelleen ennen tarjoilua.
Ei vitsit miten kiva idea! Kiitti tästä! :)
VastaaPoistaNo enpä olisi tuotakaan itse keksinyt!
VastaaPoistanam! kokeilen kyllä heti tänään :)
VastaaPoistaelamanikuvina.blogspot.fi
Mie ajattelin tehdä huomiselle itsenäisyyspäivän lounaalle täältä blogista joskus bongatun semifredon maustettuna pipareiden muruilla, mutta menishän tuo varmaan taikinanakin sinne joukkoon. Hyvä idea!
VastaaPoistaMolemmat varmasti maistuvat!
PoistaOlette neroja. Huh.
VastaaPoistaTutkiskelemme tätä kommenttia sydämissämme ensi viikon pikkujouluissa. Kiitos :)
PoistaMutta joo: kokeilkaa kaikki, hyvää on!
VastaaPoistaIhanan näköisiä ja herkullisen kuulloisia! :)
VastaaPoista