keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Mysli

Kotitekoisesta myslistä on viimeisen vuoden aikana juteltu useissakin blogeissa - jopa niin useissa, että en ensin aikonut halaistua sanaa virkata aiheesta. (Hih, myslivirkkausta!) Mutta kun se on niin hyvää! Pakkohan ilosanomaa on levittää vielä vähän.

Teen mysliä usein hetken mielijohteesta saatavilla olevista aineista silloin, kun uuni on muista syistä lämmin (esimerkiksi kaurahiutaleista, cashew-pähkinöistä, kurpitsansiemenistä ja kuivatuista karpaloista, kuten yllä - lisäksi loraus öljyä, fariinisokeria, kanelia ja suolaa). Ei siis ole kyllästymisen vaaraa, koska ainesosat ovat harvoin samat, mutta mysliin voi onneksi laittaa vähän kaikennäköistä, ja lopputulos voittaa poikkeuksetta kaikki kaupan myslit kuus-nolla. 

Suosittelen kaikille aamiaisen ystäville! Tarkempaa osviittaa inspiraation lähteeksi voi hakea esimerkiksi näistä resepteistä.

3 kommenttia:

 1. Kylläpä alkoikin tehdä mysliä mieli! En ole koskaan testannut tehdä itse mutta pitänee tänä viikonloppuna koittaa, niin herkulliselta näyttää ja kuulostaa.
  Hedelmien kuivattamista itse mä olen myös pohtinut, jos jollain on kokemusta aiheesta niin kertokaa!

  VastaaPoista
 2. ite tehystä myslistä tulee kyllä hyvää, täytyisikin tehdä pitkästä aikaa. pussillinen pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä punnitse ja säästästä takaa herkullisen lopputuloksen!

  hedelmien kuivattaminen kuulostaa työläältä, vaikka kyllähän jotkut hedelmät kai kuivavat itsekseen huoneenlämmössä. siitä vaan kokeilemaan jytis!

  VastaaPoista
 3. Nam, minäkin haluan itsetehtyä mysliä. Olen myös ehdottomasti aamiaisen ystävä, tykkään viettää aamiaisen parissa pitkiä aikoja päivittäin, meillä on rakkaussuhde:)

  VastaaPoista