keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Libanonilainen caesarsalaatti ja broilerikeftat

Lainasin ystävältä ihanaa Libanonin makuja -keittokirjaa, jota olen yrittänyt ostaa mutta eipä löydy mistään, painos loppu. En tiennyt mistä olisin aloittanut kun kirjan sain käteen, mutta kesäisen sään kunniaksi päädyin salaattiin, libanonilaiseen versioon caesarista. Kaveriksi syntyi itämaisia kefta lihapyöryköitä broilerin jauhelihasta, ohje versioitiin uusimmasta Kevyt ruoka -lehdestä. Nam!


Libanonilainen caesarsalaatti (Fattoush)
4 tomaattia
1/2 kurkku
1/2 nippua romanosalaattia
3 kevätsipulia
1 granaattiomena
6 retiisiä
1/2 keltainen paprika
1/2 punainen paprika
1 vihreä paprika
1/2 nippua persilijaa
1/2 nippua rucolaa
1 iso sitruuna
6-8 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl omenaviinietikkaa
krutonkeja (mä pilkoin 2 pitaleipää ja paahdoin ne)
suolaa

Pilko tomaatit ja kurkku pieniksi paloiksi. Revi salaatti ja pilko kevätsipulit. Koverra granaattiomenan siemenet halkaistusta omenasta. Leikkaa retiisit viipaleiksi ja suikaloi paprikat. Silppua persilija ja rucola. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja purista päälle sitruunan mehu. Lisää oliiviöljy, puristetut valkosipulin kynnet sekä suolaa ja omenaviinietikka. Lisää paahdetut leipäkuutiot ja valmis!
Salaattiin olisi tullut vielä 1 tl sumakia (kuivatuista marjoista tehtyä jauhetta), sitä ei ollut mutta hyvää oli ja sopisi mainiosti esim. illanistujaisiin.


Broilerikeftat
1 pkt broilerin jauhelihaa
1 ruukku lehtipersilijaa
1 ruukku korianteria
1 sipuli
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile taikina kahdeksaksi pitkulaiseksi pyörykäksi. Paista kypsiksi pannulla tai noin 30 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Ei kommentteja: