keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Pariisin parhaat herkut

Samalla kun toiset nautiskelivat brunsseista Berliinissä, ihmettelivät meikkikset menoa Pariisissa. Ja siellähän riitti vaikka mitä ihanuuksia, näin Herkun&Koukun näkökulmastakin. Herkkuihin painottuen tosin, vaikka bongasin kyllä yhden lankakaupan sekä näin televisiossa ohjelman paikallisesta kahvilassa kokoontuvasta neulontakerhosta!

Etukäteen jännitti hieman se, minkälaista murkinaa matkanvarrelta löytyy - ranskalainen keittiö ei ole erityisen tunnettu kasvisruoistaan. Huoli osoittautui kuitenkin turhaksi löydettyäni tämän linkin. Hyvä listaus! Kokeilimme Le Potager du Maraisia (22, Rue Rambuteau), La Victoire Supreme du Coeuria (27-31, rue du Bourg Tibourg) sekä Saveurs Végét'Hallesia (41, Rue des Bourdonnais) jotka olivat kaikki hyviä paikkoja, niin ruokien kuin atmosfäärinsäkin puolesta.

Erityisen mukavaksi osoittautui tässäkin kaupungissa sunnuntaibrussi, jota tarjoiltiin tuolla La Victoire Supreme du Coeurissa. Hinta ei ihan pärjää Berliinin tarjonnalle, mutta 19 euroa oli varsin kohtuullinen maksu notkuvasta pöydästä herkullisia salaatteja, lämpimiä ruokia ja jälkiruokia (kaikki vegaanisia). Ainoa harmistuksen aihe oli maistamatta jäänyt suklaakakku, josta kaksi (!) viimeistä palaa vei nenäni edestä jonossa edellä ollut pikkupoika. No, erilaiset tarjolla olleet hedelmäkakut ja marjapiirakat korvasivat menetystä onneksi hieman... Nam!

3 kommenttia:

 1. Ah ja nam! Kuulostaa tosi hyvältä, kiitos vinkkauksista!

  VastaaPoista
 2. Noniin, hyvähyvä, että sait herkutella siellä! Tuo linkki oli hyvä, täytyypä muistaa, jos vielä Pariisiin matka käy. Onhan siellä tarjontaa laidasta laitaan, mutta nälkäisenä ja vähän isommalla porukalla se ruokapaikan metsästäminen voi olla tuskaa.. heh. On siis hyvä, jos on etukäteen tiedossa mihin suunnata.

  VastaaPoista
 3. Jytis, ei muuta ku Pariisin reissua suunnittelemaan!

  Tiina, etukäteissuunnittelu tosiaan kannattaa näin Pariisin tapauksessa, kun hyvä kasvisruoka ei oo itsestäänselvyys. Otin opiksi sun karuista kokemuksista :)

  VastaaPoista