tiistai 12. toukokuuta 2009

Parsarisotto

Asuintoveri yllätti kokkausvuorollaan, yleensä hänen mukana kaupasta tulee kanaa mutta tällä kertaa pääraaka-aineena oli tuore parsanippu! Siitä syntyi mahtava keväinen klassikko, parsarisotto. Ja olipa muuten hyvää! Resepti löytyi uusimmasta KevytKokki -lehdestä.

Parsarisotto
1 puntti vihreää parsaa (450-500g)
1 keskikokoinen sipuli
3 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
7-10 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl parmesanjuustoa karkeana raasteena

Huuhdo ja kuori sekä keitä parsat ja nosta pois kattilasta. Säästä keittovesi ja lisää siihen loppuvesi ja liemikuutio. Leikkaa parsat 3-4cm paloiksi ja ota nuppupalat erikseen.

Silppua sipuli ja kuullota sitä öljyssä paistokasarissa, varo ettei ruskistu. Lisää riisi pannulle ja kuullota sekoitellen muutama minuutti, niin että riisistä tulee läpikuultavaa. Lisää pikkuhiljaa kuumaa lientä pannulle ja odota aina että liemi on imeytynyt ennen kuin lisäät lientä.

Alkuvaiheessa lisää myös parsapalat (ei nuppuja). Anna nesteen imeytyä välillä sekoittaen ettei pala pohjaan. Lisää nestettä loppuvaiheessa tarpeen mukaan. Vielä kun lientä on jäljellä, keitä nuppuja liemessä 3-4 minuuttia ja siirrä odottamaan. Risoton kypsyminen kestää noin puoli tuntia, valmis risotto on löysähköä, maistele! Lopuksi lisää parmesanjuusto mukaan ja rouhaise päälle mustapippuria. Nostele parsanuput annosten päälle ja laita pippurimylly ja parmesania myös pöytään tarjolle. Nam!!

Ja loppuun hieman hupailua. Asuintoverilla on välillä tapana tunkea erästä esinettä kameran eteen kun kuvaan ruokia blogia varten. Tämä on käsittääkseni mielenilmaus, "voisitko laittaa kameran pois jotta voimme syödä". Viesti tulee ymmärretyksi ja kameraan jää mielenkiintoisia kuvia. Alla tyyppi on mustikkapannukakun kimpussa.


Ei kommentteja: