keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Kasvisruokavaliosta ja elävästä ravinnosta

IMG_3495

Kuten Jytis jo mainitsikin, kolme herkkukoukkulaista on innokkaasti osallistumassa elävän ravinnon kurssille. Kurssi on valtavan mielenkiintoinen, ja uuden oppiminen kivaa!

Oma motivaationi kurssille osallistumiseen liittyy ruokavalioni laadun parantamiseen: vaikkakaan en ole siirtymässä elävään ravintoon, toivoisin saavani kurssilta uusia ideoita ja uutta potkua terveellisemmän kasvisruokavalion koostamiseen. Lipsahdan nimittäin varsinkin kiireisinä työviikkoina aivan liian helposti valmispitsa-noutosushi -linjalle, eikä ravintoarvot taida pysyä ihan optimaalisina... Josko vaikka sitten alkaisi ripotella ituja sen pitsan päälle?

IMG_3483

Ylläolevat kuvat ovat toiselta kurssikerralta, jossa teemana oli idut ja versot. Olen kokeillut idätystä kotona joitakin vuosia sitten, mutta päättänyt unohtaa koko homman, koska tuloksena oli aina kammottava homekatastrofi. Nyt kuitenkin ajattelin kurssin oppien rohkaisemana antaa iduille vielä mahiksen ja laitoin idätyksen alulle kotioloissakin. Ja voi luonnon ihmeitä, tällä kertaa vehnänjyvät pukkasivatkin oikein mallikkaat idut Ekolosta hankitussa idätysastiassa. Olin aivan lapsellisen innoissani tästä edistysaskeleesta kokkiurallani. Kyllä kelpaa tuorepuuroja nyt surautella!

IMG_3543

Idätysoppeja voi hakea vaikkapa Elävän ravinnon yhdistyksen sivuilta.

7 kommenttia:

 1. Kävin juuri kellarissa tervehtimässä siellä muhivaa hapankaalta, ja ihan hyvältä vaikutti!

  VastaaPoista
 2. Oi kivaa, etenkin hapankaaliohjeita odotellessa! Mä haluisin myös tommoselle kurssille, mutta en ole saanut aikaiseksi, luin kesällä kyllä useamman kirjan aiheesta, joten opit ovat sinänsä tuttuja mutteivät kaikki vielä kokeiltu. Huomasin tosin ilokseni, että ERY aloittaa joka kuukausi järjestettävän keskustelupiirin, jossa varmaan saisi lisää vinkkejä ja käytännön kokemuksia kuultavaksi!

  VastaaPoista
 3. Uuh, mä en oikein kuulu hapankaalin ystäviin. Mutta ehkä tuota omaa satsia täytyy vähän maistella, kiva että ei ainakaan vielä ole pilalla!

  Johanna, kurssi on kyllä kiva, siellä tulee kokeiltua kaikenlaista tosi vaivalloiselta kuulostavaa, mutta eihän ne sitten oikeasti yhtään hankalia olekaan. Keskustelupiirikin kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen tuo itusalaatti ekassa kuvassa.Kivaa olisi tuollaisella kurssilla olla,vaikka mulla onkin varmaan jo kaikki se tieto.Täällä olen ollut raw food-kursseilla,jotka ovat sikakalliita,harmi ettei tuollaisia edullisia kursseja ole täällä.

  VastaaPoista
 5. Ei kai sitä täysin raakalaiseksi tarviikaan ruveta, pienempikin raw-lisäys saa varmasti myönteisiä muutoksia aikaan. Ja idättäminen on kyllä hauskaa puuhaa. Meillä kukoistaa nykyään suoranainen pieni keittiöpuutarha (kun varsinaistakaan ei ole).
  Toi Johannan mainitsema ERY:n keskustelupiiri kiinnostaa muakin.

  VastaaPoista
 6. Yaelian, työväenopisto on kyllä mahdottoman kätevä. Kursseille ilmoittautuminen vaan on vähemmän kätevää, kun satamiljoonaa tyyppiä yrittää kirjautua järjestelmään yhtä aikaa...

  Okriina, samaa mieltä! Kohtuudella kaikkea. Oma keittiöpuutarha olisi kyllä kiva, varsinkin näin talvella. Seuraavaksi täytyykin kokeilla versokasvatusta!

  VastaaPoista
 7. Hapankaali, yhh... Mutta laitelkaahan niitä salaattipirtelöreseptejäkin! Mä kun en salaatinlehdistä (ainakaan kaikista) niin perusta, mutta smoothiessa ne voisi mennäkin. Ja toi salaatti näytti hyvältä!

  VastaaPoista