tiistai 10. marraskuuta 2009

Mainio porkkanasalaatti Pariisin hengessä

Söin mä Pariisissa muutakin kuin pelkkiä sokeriherkkuja, nimittäin tajuttoman hyvää porkkanaraastetta! Myönnetään, vähän outo kulinaristinen nautinto mutta oli se vaan niin hyvää että pakko oli koittaa tehdä kotonakin. Olemattoman ranskan kielitaitoni avulla tulkitsin että siinä oli punaviinietikkaa ja oliiviöljyä. Ja kotona lisäsin vähän muutakin jotta salaatista tulisi ruokaisampi. Hyvää, oikein hyvää!


Porkkana-cashew-couscous-salaatti (yhdelle)

2 isoa porkkanaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
0,75 dl couscousia
0,75 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 iso kourallinen cashewpähkinöitä
tuoretta tai kuivattua persilijaa

Raasta porkkanat ja lisää punaviinietikka sekä oliiviöljy raasteeseen. Sekoittele ja anna imeytyä sen verran kun on aikaa, mulla oli pari tuntia mutta vähempikin varmasti riittää. Kiehauta vesi. Kaada couscoussuurimot kannelliseen pieneen astiaan ja kaada kuuma vesi päälle. Peitä kannella (tai kelmulla) ja anna suurimoiden kypsyä 5 minuuttia. Musta on tullut näin laiska couscousin keittäjä :)

Paahda sillä aikaa pähkinöitä kuumalla pannulla sen verran että ne saavat nätin ruskean värin. Sekoittele turvonnut couscous irtonaiseksi ja levitä lautasen pohjalle. Kumoa päälle maustunut porkkanaraaste. Tässä vaiheessa mä lisäsin vielä ruokalusikallisen soijakastiketta, tuntui kaipaavan sitä. Viimeistele persiljalla ja paahdetuilla pähkinöillä ja tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Ei kommentteja: