lauantai 21. marraskuuta 2009

Reissutuliaisia

Pikainen reissu rapakon taakse sattui ikävästi juuri sille viikolle, kun elävän ravinnon kurssilla olisi ollut herkuttelukerta. Menetys täytyi ottaa takaisin vierailuilla Whole Foods- ja Trader Joe's -kaupoissa, ja matkalaukun pakkasin täyteen kaikenlaista raakaa herkkua.

Raakasuklaata ja -tryffeleitä, raakapatukoita, raakakeksejä... näillä pärjätään pitkään. Tervetuloa maistiaisille! Lisäksi nappasin mukaan agavesiirappia ja kookosjauhoja, joiden raakuudesta ei kyllä ole mitään tietoa. Luomua sentään.

Barnes & Noblen kirjakaupassa selasin läpi käsityö- ja keittokirjahyllyn. Mukaan lähti Vegan Cupcakes Take Over the World -kirjan tekijöiden uudempi tuotos Vegan Cookies. Kirjan kuvat eivät valitettavasti erityisen houkuttelevia olleet, mutta luotan resepteihin. Java Green -kahvilasta ostin mukaan elämäni mahtavimpia maapähkinävoi-suklaahippukeksejä - toivottavasti kirjan reseptit yltävät samaan!

Lentokentällä tuhlasin viimeiset dollarit joululehtiin, joissa tarjontaa riitti vaikka kuinka. (Jytis, saat kyllä lainaan tuon idolisi Martha Stewartin lehdykän...)

Lentomatkoja varten hankin bambuiset sukkapuikot. Ehkä ne tavallisetkin olisi saanut ottaa koneeseen mukaan, mutta pelasin nyt varman päälle. Nopeasti hurahti pitkä lento elokuvien ja tikkuamisen parissa! Syntymässä on pitkävartiset lapaset, tiivistä ja lämmintä helmineuletta.

8 kommenttia:

 1. Ooooh! Mahtava tuliaissetti!
  Hahaa, joo haluan ehdottomasti lainata Marthaa, se nainen on sellainen instituutio että kalpenen aina hänen edessä. Kauhun ja kunnioituksen sekaisin tuntein.

  VastaaPoista
 2. Minun tekisi mieli vetää Marthaa kuonoon aina kun se televisiokanavalle eksyy. Ärsyttävä. Ellu: mäkin haluan tulla lukeen lehdet! Saat vastalahjaksi lukea mun Ruotsista kantamat... ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvät setit, Ellu!

  Suositelkaapa mulle jotain hyvää joululehteä. Jotain missä olis puuhasteluohjeita ja reseptejäkin ehkä. Kielistä sallitaan suomi, ruotsi ja englanti. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Voi Whole foods, olispa meilläkin täällä sellaisia paratiiseja. :) Tavalliset sukkapuikot kuuluu kielletylle listalle. Jouduin edellisellä reissulla heittämään omat puikot kentän roskikseen. Kutovat naiset puikkoineen on ehdoton turvallisuusriski!

  VastaaPoista
 5. jytis ja maiku, lehdet jakoon toki! hertta, en oikeen osaa neuvoa mitään hyvää lehteä, kannattaa vaan selailla että mikä vaikuttaa mieluiselta. nuo ameriikan lehdet on vähän liian... noh, amerikkalaisia. esimerkiksi jokaisessa neuvotaan, miten kuusenjalalle ommellaan mekko. siis semmonen kangasviritelmä, joka peittää kuusen jalan. mutta on siellä nättejä paketoimisvinkkejä kyllä!

  jenni, onneksi en siis ottanut metallisia sukkapuikkoja mukaan, vaikka jäikin nyt hurjimmat terroristiteot tekemättä... whole foods oli kyllä matkan kohokohta!

  VastaaPoista
 6. Whole Foods, oijoi. Viime Nykin reissulla tuli siellä shopattua yllinkyllin. On Suomessa vielä pitkä matka siihen..

  VastaaPoista
 7. Kylläpäs näyttää helmineule jostain syystä aivan valtavan houkuttelevalta! Pitääkin kokeilla pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 8. Laura, helmineule oli ensimmäinen joka tuli lentokoneessa mieleen, kun halusin jotain sileää neuletta tiiviimpää jälkeä. hyvin toimiikin! vielä kun saisin tehtyä lapaset loppuun...

  Tiinakaisa, voin kuvitella että New Yorkissa on vielä melkosesti paremmat shoppailumestat! Toivottavasti sinnekin joskus vie tie.

  VastaaPoista