tiistai 3. marraskuuta 2009

Lämmin linssi-vuohenjuustosalaatti

Kuva ei tee ehkä oikeutta ruoalle joka yllätti todella positiivisesti. Hauskaa vaihtelua salaattien kategoriaan, liian usein sitä päätyy tekemään aika samanlaisia vaikka salaateissakin vain mielikuvitus on rajana. Ja sopii hyvin kylmään syysiltaan!

Resepti on Ruokasuosikit -sarjan keittokirjasta Kasvisruoat.

Lämmin linssi-vuohenjuustosalaatti (neljälle)

2 rkl oliiviöljyä
2 tl juustokuminaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä (tai tahnaa)
300g punaisia linssejä
6-7,5 dl kasvislientä
2 rkl tuoretta minttua (unohdin tän! höh!)
2 rkl tuoretta korianteria
2 punasipulia
200g pieniä pinaatinlehtiä
150g pehmeää vuohenjuustoa
4 rkl maustamatonta jugurttia
pippuria
hieman rypsiöljyä

Kuumenna puolet oliiviöljystä kattilassa keskilämmöllä. Lisää kattilaan murskatut valosipulinkynnet, inkivääri ja juustokumina, sekoittele muutama minuutti. Lisää linssit kattilaan ja lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan kunnes linssit ovat kypsiä (noin 20 min). Ota kattila pois liedeltä ja lisää yrtit joukkoon.
Sillä aikaa kuumenna loppu oliiviöljy paistinpannulla ja kuullottele suikaloituja punasipuleita pannulla noin 10 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä ja saavat hieman väriä. Kannattaa käyttää ainakin tuo 10 min tähän jotta sipulien väkevyys katoaa.

Sekoita kulhossa pinaatti ja loraus rypsiöljyä, jaa neljälle lautaselle. Sekoita vuohenjuusto ja jugurtti tasaiseksi tahnaksi, mausta pippurilla. Lusikoi linssit lautasille salaatin päälle, viimeistele annokset punasipuleilla ja vuohenjuustoseoksella. Kirja suosittelee tarjoamaan paahdetun leivän ja sitruunalohkon kanssa.

2 kommenttia:

  1. I-HAN PAK-KO KO-KEIL-LA TÄ-TÄ JO TÄL-LÄ VII-KOL-LA. Oon nääs kaivannut uusia linssisalaattiresptejä ja jostain syystä luovuus ei nyt kuki niin paljoa, että olisin kekannut mitään itse. Kiitti tästä!

    VastaaPoista
  2. Joo, testaa ihmeessä! Mulla linssit meni aika muusiksi, keittokirjan kuvassa ne oli pysyny nätisti muodossaan mutta eipä haitannut yhtään. Oli kyllä hyvvää.

    VastaaPoista