tiistai 9. helmikuuta 2010

Pestoa herneenversoista


Tovi sitten Handepande kyseli ideoita mitä laittaa leivän päälle? Työkaverini vinkkasi että herneenversoista saa hyvää pestoa joka sopii mainiosti leivän päälle. Sitä piti sitten testata heti ja kyllä vaan, hyvää tuli! Herneenverson maku on raikas, jos mulla olisi ollut appelsiineja niin olisin puristanut siitä vielä hieman mehua mukaan. Mutta toimi leivän päällä sekä salaatin seassa jossa oli keitettyä ohraa, porkkanaa, fetaa ja salaatteja.

Herneenversopesto

1 ruukku herneenversoja
1 valkosipulinkynsi
1 dl auringonkukansiemeniä (mulla oli siemensekoitusta)
1 dl parmesanjuustoa
reilu loraus oliiviöljyä

Ja kaikki vaan tehosekoittimella sekaisin, sur rur. Oliiviöljyllä voi säädellä kuinka löysää pestosta haluaa.

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella hyvältä vaihtelulta, pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Täytyypi kokeilla! Herneenversot ovat hyviä ja pesto niistä laitettuna on varmaan tosi namia:-)

    VastaaPoista
  3. Hei vaan,

    teillä on hauska ja mielenkiintoinen blogi. Kiitoksia niin monista ideoista ja resepteistä.

    Leivän päällisiä kaipailitte, oma suosikkini on Vihreä lanka lehdessä julkaistu Saara Törmän resepti hernetahnasta, tässä osoitteessa http://www.vihrealanka.fi/node/712
    Lehden keittiö-osassa on muitakin tahnoja yms leivänpäällisiä ja osoite on http://www.vihrealanka.fi/keittio/tahnat

    Terveisin

    Merja

    VastaaPoista
  4. Juu testaukseen vaan! Mä aloin tietty heti pohtia mistä kaikesta muusta voisi tehdä pestoa, kaipa siinäkin vaan mielikuvitus on rajana.
    Ja Merja, kiitos, kiva että eksyit tänne :) Kiitos myös reseptivinkeistä! Hernetahnaa mä olenkin joskus tehnyt ja tuo linssi-sitruuntahna kuulosti hyvin houkuttelevalta.

    VastaaPoista
  5. Namskis, herkkupestoa! Sitä voi todella laittaa monenlaisesta vihreästä (ja vähän muistakin väreistä). Kiva ohje!

    VastaaPoista