torstai 6. tammikuuta 2011

Tittididittidii

Tidididittidii! Lo and behold! Perussukat!

IMG_2981

No joo. Kahdenlaista asiaa olen kuitenkin näistä sinänsä melko epäjännittävistä luomuksista keksivinäni. Ensiksikin langasta, joka on neulesuunnittelija Erika Knightin värisuunnittelema Regia Design Line Jazz Colors (sävy 6453). Olen ennenkin käsitellyt blogiterapiana ristiriitaista suhtautumistani itseraidoittuviin lankoihin, enkä ole päässyt asiassa yhtään eteenpäin. Ovatko ne nyt kivoja vai eivätkö ole? Niinkuin tässäkin langassa, tykkään konseptista ja väriyhdistelmistä, mutta jotenkin toteutunut raidoitus ei koskaan ole ihan sitä mitä olin kuvitellut. Mutta raitalangalla on toisaalta kiva tehdä perussukkaa, säilyy mielenkiinto paremmin yllä.

Ota siis tästä nyt selvää. On tuo ihan jees. En kai siis vielä(kään) tyrmää itseraidoittuvia ihan kokonaan...

IMG_2990

Mutta se toinen asia on sitten puikot, ja ne olivatkin aika jännittävät! Neliskanttiset (siis ympärykseltään, eivät pituussuunnassa...). Näitähän on ollut markkinoilla jo pitemmän aikaa, mutta ei ole tullut hankittua aikaisemmin. Neliskanttisilla puikoilla pitäisi olla vaikka mitä etuja pyöreisiin verrattuna, ainakin rennompi ja vähemmän käsiä rasittava neulomisasento ja tasaisempi käsiala. Itselläni ei tuntunut ehkä tuo neulomisasento parantuvan, mutta supertasaista jälkeä näillä sai aikaiseksi!

Neliskanttisilla puikoilla neulos on kuulemma myös tiiviimpää kuin vastaavan kokoisilla pyöreillä puikoilla, ja niistä suositellaankin käytettäväksi isompaa puikkokokoa kuin normaalisti. Omat puikkoni ovat 2.25 mm, eli aika ohuet, mutta enpä tiedä tuliko niillä nyt mitenkään supertiivistä. Ihan normaalia, sanoisin.

IMG_3010

Blogissa on tehty sesongin mukaisesti viime aikoina uudenvuodenlupauksia, mutta itse en arvaa lähteä tälle tielle. No, jos nyt jotain, niin lupaan (yrittää) neuloa olemassaolevia lankojani pois uusien lankojen ostamisen sijasta ja lisäksi (yrittää) ommella vaatteita ostamisen sijasta (edes välillä). Ruoka-aiheisia lupauksia en uskalla tehdä - nyt on menossa kokkausplääh, hyvä jos saan joskus jotain ruokaa eteeni... Mutta jos nyt näillä pääsisi vuoden alkuun. Hienoa, valoisammaksi muuttuvaa alkanutta vuotta teille kaikille!

11 kommenttia:

 1. Hienot sukat. Painin itse saman kysymyksen kanssa valmiiksi raidoittuvien lankojen kohdalla. Olen samaa mieltä mielenkiinnon säilymisestä, mutta aihe on hankala. Näihin sukkiin valitsemasi lanka sopii mielestäni hyvin ja olen itsekin jonkun parin onnistuneesti neulonut itseraidoittuvilla, mutta lähtökohtaisesti raidoittaisin itse. Ainoa ehdoton etu itseraidoittuvassa langassa on, että langan päättelyitä ei ole mielettömästi.

  VastaaPoista
 2. sanoisin, että itseraidoittuvilla langoilla on hetkensä, liukuvärjätyillä ei.

  määki oon pyhien aikaan tehny parit palmikkosukat, mutta kuvia niistä on ihan mahotonta ottaa koska lanka on erittäin tummanharmaata. huoh. siinäkin mielessä piste raitasukille!

  VastaaPoista
 3. Jep Johku, kyllä itse raidat valiten saa tietysti varmimmin parasta jälkeä!

  Hyvä kiteytys ellu. Nyt pitäis vielä sitten tietää että milloin on niitten itseraidoittuvien hetki... Mä vaan haksahdan niihin aina kaupassa. Lupaan lopettaa.

  VastaaPoista
 4. hienot! mä jotenkin pitkään koin, etten voi käyttää itseraidoittuvaa lankaa, koska "osaan raidoittaa itsekin pah" - viitsimättä tietenkään koskaan edes harkita noin moniraidallisten sukkien aloittamista.

  sitten ostin vahingossa itseraidoittuvaa lankaa, ja sukista tuli aika kivat. ei noin kivat.

  joten: mistä lanka, mistä puikot? :D

  VastaaPoista
 5. Liina, molemmat on Titityystä eli netistä. Mutta kuulemma Helsingissä neliskulmaisia puikkoja saa PAGista (Manskulla) ja tuota lankaa myydään ainakin FiinaNeuleessa Annankadulla.

  VastaaPoista
 6. On ihan tosi jees! Ja wohou, neliskulmaiset puikot, tosi futuristista, mun mummo varmaan vetäs just pullakaffet väärään kurkkuun tuolla yläkerran neulekerhossa.

  VastaaPoista
 7. Musta nää on hienot: kiva lanka. Jotenkin itseraidoittuvista langoista tulee väkisin mieleen, että niihin olis käytetty kaikki satenkaaren värit, mutta eihän sen niin tarvi olla.

  Ja uusilla sukilla on hyvä aloittaa uusi vuosi!

  Mä en tietty oo kutonut mitään, mutta mun äiti kutoi vauvalle villatakin. Onneksi on mummut.

  VastaaPoista
 8. hei pakko vielä kysyä :D miten toi veikeä ei-puolipatentoitu kantapää on tehty? kantalappu neulottu vaan ihan normaalisti sileää neuletta vai siis kuin?

  terveisin, epätietoinen herttoniemestä

  VastaaPoista
 9. hyvä epätietoinen herttoniemestä!

  kutsun tätä baudelaire-kantapääksi. syitä siihen on kaksi: se on suurinpiirtein pöllitty cookie a:n baudelaire-sukista, ja en tiedä sen oikeaa nimeä.

  sukat on neulottu varpaista alkaen ja kantapää on eräänlainen puolittainen short-row -kantapää. ööö. en osaa selittää. tuolla baudelairessa se kerrotaan. vetäydyn selitysvastuusta takavasemmalle.

  VastaaPoista
 10. kiitos, oi neuleohjeguruni! hienot sukat nuokin, pakko ehkä kokeilla.

  ja tässä sitä on tullut naureskeltua kuville sukkaa varpaasta neuloville julkkiksille, että selvä lavastus, ja sitten käy ilmi, että sukkaa voi hyvinkin neuloa varpaasta alkaen. kuinka noloa! vetäydyn sängyn alle loppuvuodeksi häpeämään. puikkojen kanssa.

  VastaaPoista
 11. No eihän se nyt niin ole itsestäänselvää munkaan mielestä, kunhan tuli testattua tuommoinenkin luonnonoikkusukka!

  Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, minkä luomuksen kanssa ensi uutenavuotena kömmit sieltä sängyn alta! hih.

  VastaaPoista