perjantai 14. tammikuuta 2011

Palmikoita sukissa

Tilasin taannoin muutaman kerän Villa Laurilan Kainuunharmas-sukkalankaa. Lanka oli aika paljon tummempaa kuin nettikaupan kuvassa, ja vähän järkytyin vyyhdit nähdessäni. Mutta en suinkaan niin paljon, ettenkö olisi ruvennut sukkia tehtailemaan.

Kaverille tein lahjaksi  Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin Neulekirjan ohjeella Fitz-sukat. Lanka siis tuo edellämainittu, puikot 2,5. Aika kapoiset tuli, mutta toivottavasti mahtuvat kuitenkin synttärisankaripojalle! Varret tein vähän pidemmiksi kuin alkuperäisessä ohjeessa.


Ihan itelleni puolestaan tein samasta langasta (samaa se on, vaikka kuvien värit hämäävät) Aapelit, puikot vain vähän isommat kuin Fitzeissä (ehkä noin kolmoset). Lanka oli sen verran ohuempaa kuin ohjeessa suositeltu Seitsemän veljestä, että ihan sopivat tuli, vaikka ohje alun perin miehille onkin tarkoitettu. Myös näissä sukissa pidensin vartta muutamalla mallikerralla.


Kovasti ovat Aapelit olleet jo käytössä. Valmistuivat kyllä ihan viime hetkellä, kun kaikki vanhat sukat oli parsittu jo moneen kertaan! Sen verran eläväistä vain tuo langan väri, että kiva palmikkokuvio ei ihan parhaalla mahdollisella tavalla tule esiin. Mutta kelepaa.

5 kommenttia:

 1. Vähän on hienot palmikkosukat! Mä haluaisin kans pitkät palmikko/pitsineulos sukat, mutta pelkkä ajatuskin niiden neulomisesta ottaa vastaan, kun on niin iso työ..

  VastaaPoista
 2. Ajattelin kertoa, että olen useita kertoja muutaman päivän sisällä käynyt katsomassa kuvaa vapun 2009 lämmikkeestä. Ihanan yksinkertainen ja kaunis pusero. Taidan matkia ja tehdä itselleni/tyttärelleni samantapaisen. Puserossa on jotain todella viehättävää, liekö se tuo harmaa kotimainen villalanka.
  -Ulla-

  VastaaPoista
 3. tyttö, kiitos! ei kannata liikaa pelätä palmikko- tai pitsineuletta, monet mallit ovat yllättävän nopeatekoisia. mielenkiintokin saattaa säilyä hommassa vähän paremmin!

  ulla, siellähän handepanden neuleessa kainuunharmaslangat olivat parhaassa mahdollisessa käytössä. hyvään lankaan kannattaa kyllä satsata varsinkin tuommoisessa isommassa työssä!

  VastaaPoista
 4. Komeita sukkia tuli, vaikka väri olikin aluksi epäilyttävä! Erityisesti nuo Fitzit on kivat mun mielestä, tykkään tuommoisesta tasaisesti vaihtelevasta pinnasta.

  VastaaPoista
 5. Ja ulla, kiitos puserokommentista, se on ihanaa lankaa ja tänä talvena on taas puserolle ollut käyttöä!

  VastaaPoista