tiistai 22. marraskuuta 2011

Maapähkinävoi-mokkapalat (joista tuli keksejä)


Enpä ole aikoihin osallistunut kiertävään ruokahaasteeseen, mutta kun kuulin että Kulinaarimurujen Jaana pisti aiheeksi lohdutusruoan, päätin että tähän on tartuttava. On olemassa yksi lohdullinen klassikko joka vaan toimii aina, mokkapalat. Jotain ekstraa siihen piti vähän kehitellä ja vastaus löytyi maapähkinävoista. Vegaanisesta taikinasta tuli vaan sen verran tiukkaa kamaa, että näistä tuli enemmänkin keksejä. Vaan sekään ei onnistunut pilaamaan mokkapalojen taikaa, väittäisin. Appelsiinin mehu antoi kivan sävyn.


Maapähkinävoi-mokkapalakeksit

Pohja:
100g (vegaanista) margariinia
2 dl raakaruokosokeria
1,5 dl maapähkinävoita
1 appelsiini
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl soijajugurttia

Kuorrutus:
4 rkl sulatettua margariinia
4 rkl hyvää kahvia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3,5 dl tomusokeria

Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. Purista appelsiinista mehut ja lisää mehu maapähkinävoin kanssa joukkoon ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää joukkoon sekoittaen. Lopuksi lisää myös soijajugurtti. Tee taikinasta yksi levy tai keksejä ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia (jos teet keksejä, seuraile milloin reunat tummenevat).

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään hyvin ja levitä kuorrutus pohjan/keksien päälle. Koristele pähkinöillä tai nonparelleillä. Testasin molempia, värikkäämmät pääsivät 1-vuotissynttäreille.


4 kommenttia:

  1. Kuulostavat tosi nameilta.Ja toimii varmaankin myös vähän keksimäisenä;D

    VastaaPoista
  2. Nam, maapähkinävoi ja mokkapalat! Kaksi herkkua yhdistettynä ei voi olla huono juttu :)

    VastaaPoista
  3. Eikö lohturuoka parhaimmillaan ole jotain lapsuusmuistoihin liittyvää eli nämä toimivat varmasti. Ensimmäinen oma leipomukseni lapsena taisi olla juuri mokkapalat. Päällysteestä tuli kylläkin melkoisen purumaista, koska kahvin sijaan käytin kahvinpuruja. En ole toistanut virhettä sittemmin ;-)

    VastaaPoista
  4. Suolaajahunajaa, heh. Tää on kyllä tosiaan sellainen millä varmaan aika moni aloitellut testaamaan leipurintaitojaan. Ja kun näistä onnistuu saamaan keksejä niin huomaa ettei homma vieläkään ihan hanskassa :)

    Mutta tosiaan, ei tästä yhdistelmästä pahaa saa kyllä mitenkään.

    VastaaPoista