torstai 1. maaliskuuta 2012

Ihan parhaat pinaattilätyt

Rakastan lättyjä (joku niitä myös letuiksi kutsuu) ja tykkään pinaatista. Olinkin onnesta soikeana, kun kokeilin tätä Chicling-blogin reseptiä. Niin oli muuten koko perhe: yksivuotiaskin veteli kaksi isoa lättyä napaansa yhdeltä istumalta. Oi!


Uutta, mutta todellakin kokeilemisen arvoista oli raastaa lättyjen päälle parmesania. Toki ehkä tunnetumpi vaihtoehto puolukkasose tai -hillo toimii myös. Tässä ohje vielä Chicling-blogista, itse en kokenut tarpeelliseksi muuttaa sitä. Kiitän vain kauniisti!

Pino pinaattilättyjä

5 dl luomumaitoa
3 luomukananmunaa
2,5 dl luomuvehnäjauhoja
loraus sulatettua voita
2,5 dl pinaattia (tein pakasteesta, ohjeessa suosittiin tuoretta)
suolaa
mustapippuria

Tee taikina ja anna sen turvota puoli tuntia ennen paistamista. Sitten vain voita pannuun ja paistamaan. Varoitus: nämä todella vievät kielen mennessään!

14 kommenttia:

 1. Nam. Meillä oli tyttären kanssa myös pinaattilettu/lätty-innostus: ohje näyttää olevan yhtä munaa vaille sama. Löytyi Kotivinkistä. Kun yksivuotiaasi hieman kasvaa, niin paistelee nämä itse!

  http://www.superleivos.blogspot.com/2011/11/aitini-sai-pinaattilettuohjeen.html

  VastaaPoista
 2. Oih, olin jo aivan unohtanut pinaattilàttyjen olemassaolon. Taidan làhteà ostamaan pinaattia....

  VastaaPoista
 3. Noihin saattaisi sopia speltti-tai ohrajauhokin. Viime kesänä kasvoi mangoldia penkki kirjavanaan, niitten lehtiä käytin pinaatin tavoin lettutaikinaan. Tänä vuonna aion yrittää kasvattaa niitä parvekkeella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti sopisikin mangoldi näihinkin, samoin erilaiset jauhot.

   Poista
 4. Törmäsin toisaalla tähän samaan ohjeeseen, mutta ystävän suositus on aina hyvä merkki. Täytyykin kokeilla joku päivä, jos tuo meidän Nirsotar ottaisi oppia teidän yksivuotiaalta.

  VastaaPoista
 5. Hauskaa kun paistelit ja maistelit, itse tykkään juurikin juustoisista ja mustapippurisista versioista. Mukavaa viikonloppua sinulle! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä Hanna ohjeesta! Näitä on tehty jo useampaan otteeseen meidän keittiössä. Nam.

   Poista
 6. Oih, sinä pelastit päiväni. Ainakin lounaan osalta. Meillä oli pinaattia pakastimessa ja muutkin aineet kaapissa, joten meillä paistettiin kanssa näitä tänään. Käytin sämpyläjauhoja, koska olen jyväisten lättyjen ystävä ja ne sopi tähänkin tosi hyvin. Mustapippuri antoi hyvän säväyksen. Itse olisin varmaan laittanut valkopippuria. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hyvä! Joskus kun pää lyö tyhjää, niin on kiva löytää joku valmis ohje.

   Poista
 7. Jopas sattui, tein juuri viikonloppuna pinaattipiiraan ja mietin mitä tehdä lopuilla pakastepinaateilla. Sehän selvisi ja samalla ratkesi huomisen lounas. Varmasti myös lasten mieleen, ilman E-aineita. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähyvä! Juu ei oo eetä, niinku kaupan lätyissä taitaa olla.

   Poista